קערה אחת זה כל העניין

ניתן להכין עוגות רבות בקערה אחת וללא שימוש בהקצפה במיקסר. אין צורך בזמן רב או בכלים מיוחדים, מספיקה קערה אחת שתכיל את כל המצרכים וכף ערבוב אחת לעבודה. 

מתכון מצויין של עוגת גזר פשוטה, שניתן תוך להכין עשר דקות בשימוש בקערה אחת בלבד. מגרדים 3-2 גזרים ומוסיפים אליהם: שמן, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתייה, מיץ תפוזים וקינמון (מי שאוהב יכול להוסיף גם אגוזי פקאן קצוצים). מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה, שופכים לתבנית עגולה ומכניסים לתנור חם למשך כ-40 דקות. ניתן להשתמש באותה תערובת גם להכנת קאפקייקס גזר אישיים, כך שבמקום לשפוך את התערובת בתבנית אחת, יוצקים אותה לתבנית קאפקייקס ואופים לזמן קצר יותר של כ-20 דקות.


עוגת שוקולד מתוקה

גם עוגות שוקולד ניתן להכין ללא מיקסר בקלות רבה ובזמן קצר. ניתן לשתף גם את הילדים ולהכין יחד עוגת שוקולד נפלאה ומתוקה ללא הרבה מאמץ.

נערבב בקערה ביצים, שמן, מים, שמנת וסוכר לבלילה אחידה. נוסיף אליה קקאו, קמח ואבקת אפיה. נערבב שוב למרקם אחיד ונעביר לתבנית משומנת. נאפה כ-45 דקות בחום בינוני ונקבל עוגת שוקולד רכה ונימוחה.

ניתן לשדרג את העוגה עם קצפת מעל או עם גנאש שוקולד חם שנכין ע"י בישול שוקולד מריר עם שמנת עד לקבלת נוזל אחיד ושחום. נצפה את העוגה בגנאש ונקבל ציפוי מבריק וטעים. הילדים יוכלו ליהנות ע"י קישוט העוגה בסוכריות צבעוניות או ע"י פיזור אבקת סוכר ואפילו קוקוס טחון . 

מאפינס בריאות אישיים

כל עוגה כמעט ניתן להכינה גם כמאפינס אישיים. נחליף את התבנית הגדולה בתבנית מאפינס (יש תבניות בכמה גדלים) וכך נקבל עוגות אישיות, שאפשר להגישן כקינוח לארוחה מושקעת או לאכול לצד הקפה של הבוקר או אפילו לקחת לעבודה כפינוק מתוק ובריא.

מאפינס בריאות הוא גם טעים וגם בריא. ניתן להכינו בקלות רבה ולשמור לכמה ימים בכלי אטום. להכנתו נערבב בקערה ביצים, חמאה, דבש ויוגורט וניל עד שנקבל מרקם אחיד. נוסיף קמח כוסמין, שיבולת שועל אבקת אפיה וחמוציות. נמשיך לערבב עד לקבלת עיסה אחידה. נמזוג לתבנית מאפינס ונאפה כחצי שעה.

אפשר להחליף את היוגורט בחלב סויה למי שמעדיף, וניתן לשלב פירות שונים כמו: בננות, דובדבנים או פירות יער. נוכל לקבל מאפינס שונים בכל פעם שנכין את הבלילה בשילוב של פרי אחר.


עוגות שוויץ

עוגות בחושות יכולות גם להפתיע במראן, ולהיות מרשימות וייצוגיות לא פחות מכל עוגה אחרת שבה הקצפנו ביצים, השקענו בטכניקות אפיה ועבדנו שעות רבות.

עוגת שיש בחושה ופשוטה להכנה, שאינה דורשת ידע מוקדם או מאמץ רב ושעות הכנה ממושכות.

נערבב בקערה לתערובת אחידה שמנת (או יוגורט), קמח, סוכר, אבקת אפיה, ביצים ושמן. ניצוק חצי מהכמות לתבנית אפיה עגולה או לתבנית בבקה או קוגלהוף (זו תבנית עגולה עם חור באמצע, ותבנית זו נותנת מראה מרשים ומזמין אפילו יותר לכל עוגה שנכין). למחצית התערובת שנותרה בקערה נוסיף שתי כפות אבקת קקאו ונערבב עד שהיא תהפוך לחומה. את התערובת הזו נמזוג על גבי התערובת שכבר נמצאת בתבנית, ונערבב בעדינות עם מזלג כך שהשתיים תשתלבנה יחד בעדינות.

לאחר כ-50-40 דקות אפיה תתקבל עוגה שמראה החיצוני אינו שונה מעוגה אחרת, אך בחיתוכה נקבל שילוב יפה ומעניין של שחור ולבן.    

לא כולנו שפים גדולים, ולא כולנו מומחים בטכניקות אפיה שונות ומורכבות. אך עם קצת חשיבה ורצון ניתן להפוך את האפיה לחוויה נעימה וקלה. שימוש בקערה או שתיים, שילוב מרכיבים שונים כמו אגוזים או פירות בעוגה שישדרגו אותה ויקפיצו את טעמה וכמובן שאת המראה שלה. אן אימכם שולטים באפייה עדיין, תוכלו  לאפות את אותה העוגה מספר פעמים עד שתקבלו תוצאות טובות יותר, ואז להתקדם אל מתכונים אחרים נוספים וכן הלאה. והעיקר ליהנות.