כריך עגבניות ומוצרלה | השף הלבן

כריך עגבניות ומוצרלה

כריך חם ונהדר לערבים קרירים. לחם דגנים קלוי, פרוסות עגבנייה קלויות והמון גבינת מוצרלה מותכת – שילוב מענג של טעמים ומרקמים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כריך עגבניות ומוצרלה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל1:
  • מעט שמן זית
  • 4 פרוסות עגבנייה בעובי 1 ס"מ
  • קורט נדיב של שום גבישי
  • קורט נדיב של אורגנו מיובש
  • מלח
  • 2 פרוסות לחם דגנים (או לחם אחר שאוהבים)
  • 2 פרוסות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את הגריל של התנור. משמנים תבנית קטנה במעט שמן זית, ומסדרים בה את פרוסות העגבנייה בשכבה אחת. מטפטפים עליהן מעט שמן זית, ובוזקים שום גבישי, אורגנו ומלח. קולים תחת הגריל החם במשך 3-2 דקות או עד שפרוסות העגבנייה מתרככות מעט.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מניחים את פרוסות הלחם בתבנית שטוחה, וקולים אותן עד שצידן העליון מזהיב. הופכים את פרוסות הלחם. מניחים פרוסת מוצרלה על כל פרוסת לחם, ומכסים ב־2 פרוסות עגבנייה. קולים תחת הגריל החם חצי דקה עד דקה - רק עד שהמוצרלה מתחילה להתמוסס. מרימים אחת הפרוסות בעזרת מרית וכף, והופכים בזריזות על הפרוסה השנייה. מעבירים את הכריך לצלחת ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)