בייגל עם גבינת קרם שמנת

הבייגל הוא דווקא כריך של בוקר אשר נוהגים לאכול בארה"ב, אך גם כאן במדינתנו הקטנה תוכלו למצוא בייגלים נפלאים, טריים וחמים שנאפו על הבוקר ורק ממתינים להאכל. אחד השילובים שהכי מחמיאים לבייגל היא לא אחרת מגבינת השמנת. אם מתחשק לכם בייגל שחיתותי במיוחד תוכלו לקנות גבינת שמנת "פילדלפיה" וממש לחקות את האמריקאיים. אם  לא כל גבינת שמנת תהיה טעימה על גבי הבייגל שלכם. אך אל תחשבו שבכך תם כריך הבוקר שלכם. את הבייגל ניתן לשדרג עם תוספת של עירית קצוצה משולבת בגבינת השמנת, או עם שום שמיר  ויש מי שיוסיף חתיכה של סלמון מעושן ויהפוך את הכריך שלו לטעים ומפנק במיוחד.

ג'בטה עם גבינת פטה, פסטו ופלפלים קלויים

אם מתחשק לכם כריך מפנק עם שילוב טעמים עזים עד חגיגה זהו הכריך עבורכם. כל שתזדקקו לו הוא ג'בטה טרייה שעליה תמרחו ממרח פסטו שאותו תוכלו להכין טרי בביתכם מצנוברים, שמן זית, בזיליקום טרי רק עלים, שיני שום קלופות, גבינת פרמזן מגוררת ומלח. כעת יש לקלות את הצנוברים להעביר למעבד מזון ביחד עם שאר הרכיבים למעט הגבינה ולטחון יחד. זלפו את השמן בעדינות פנימה והמשיכו לטחון. לסיום הוסיפו את גבינת הפרמזן וטחנו מעט. 

מרחו שכבה נדיבה של פסטו טרי על גבי הג'בטה, הניחו פרוסות של גבינת פטה על הפסטו, תוכלו להוסיף מעט חסה שחתכתם לרצועות דקות, מעליה הוסיפו פלפל אדום קלוי (ניתן לקנות בסופר) וחציל מטוגן אם מתחשק לכם שדרוג קל. סגרו את הג'בטה והתענגו על כל ביס.


כריך פסטרמה בבגאט

באגט טרי שכרגע יצא מן התנור הוא ללא ספק אחד התענוגות של החיים. הקשה המתפצפץ בפה לצד החלק הלבן הרך והנימוח מבטיח לכם את הביס המושלם אפילו כשבאגט ריק לחלוטין אך עדיים חם. אם אתם רוצים כריך בוקר טעים ומפנק במיוחד הוסיפו לבאגט שלכם שכבה עבה של מיונז, לאוהבי החריף הוסיפו סחוג אדום או ירוק לפי טעמכם האישי, והניחו פרוסות של פסטרמה בנדיבות. היופי בכריך הזה הוא שאתם יכולים לשלב כמה סוגי פסטרמה יחד, למשל, פסטרמה הודו בגחלים עם כתף בקר. על הפסטרמה הניחו רצועות דקות של חסה טרייה, פרוסות ג'וליאן של מלפפון חמוץ ופלחי עגבנייה טרייה ובזקו מעליה מלח. לשדרוג הכריך תוכלו לשלב מעט בצל סגול חי או לחילופין בצל יבש מטוגן. מעדן אמיתי.

כריך חביתה בלחם לבן

פעם לפני שנים רבות, לפני העידן של כל סוגי הלחם מכל דגן שקיים היה הלחם הלבן. כיכר לחם אפויה עם קשה מבחוץ ולבן רך מבפנים שהיה צריך לחתוך ידנית. לחם עם טעם של פעם. אם חשקה נפשכם בכריך חביתה מימי ילדותכם קנו כיכר כזו לזכר ימים עברו ופרסו שתי פרוסות לא עבות מדי ולא דקות מדי. את החביתה נכין על גבי מחבת שבה שמנו שמן ובדיוק כשהוא מגיע לטמפרטורה הנכונה נשפוך את הביצה אשר מיד תיצור קרום עבה בשוליה בשל השמן החם שבמחבת. הוסיפו מלח ופלפל שחור. לאחר כמה דקות הפכו את החביתה על צידה השני לכמה רגעים. כבו את האש והעבירו את החביתה אל פרוסות הלחם. חתכו מלפפון ירוק ועגבנייה טרייה והוסיפו אותם לכריך. לשדרוג הכריך תוכלו להוסיף ללחם גבינת שמנת או גבינה בולגרית או אפילו פרוסה של גבינה צהובה וכמה זיתים ירוקים בצד. בתאבון.

כריך בנגיעה מתוקה

למי שרוצה לחטוף כריך פשוט ומתוק יכול להתפנק בכריך של פיתה עם ממרח שוקולד או בכריך של לחמנייה עם מעט חמאה וקונפיטורת פירות לפי הטעם המועדף עליו או חלווה נימוחה וטעימה וליהנות מכריך פשוט, קל להכנה ומתוק במיוחד.