מתכון כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה) | השף הלבן

כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה)

כיסוני גבינה

מאת: דליה ע
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה)
המרכיבים ל6 יחידות:
לבצק:
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 2 ביצים
  • 0.25 כפית מלח
  • 0.33 כוס מים
למלית:
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 ביצה
להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים יחד את חומרי הבצק ורק 2/3 מכמות המים.

  • 02.

    מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.

  • 03.

    מערבבים את כל חומרי המלית.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של 7-8 ס"מ.

  • 05.

    שמים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים כל עיגול לחצי. מהדקים היטב בעזרת האצבעות.

  • 06.

    עיצוב הכיסונים: שמים את שתי הפינות שהתקבלו זו על זו ומהדקים יחד.

  • 07.

    את שאריות הבצק לשים ומרדדים שוב.

  • 08.

    מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר רחב. כשהמים רותחים מכניסים את הקרפלך בזהירות לסיר.

  • 09.

    מאחר ויש להם נטייה לשקוע, יש לשחררם בעזרת כף עץ על מנת שיוכלו לשחות בחופשיות בסיר, ולבסוף לצוף.

  • 10.

    לאחר בישול של כ-12-15 דקות להוציא את הקרפלך בעזרת כף מחוררת ולשים במסננת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 11.

    כשכל המים נזלו מטה, אפשר להעביר לקערה ולערבב עם קצת חמאה על מנת שלא ידבקו.

  • 12.

    להגיש את המקסימים האילו זרויים בסוכר ועם כף שמנת חמוצה על יד.

הכנת? כאן מדרגים
(54)