כדורי גבינות אפויים | השף הלבן

כדורי גבינות אפויים

טעימים מאוד, נהדרים לאירוח ונוחים להכנה מראש. מגישים עם רוטב מהיר של שמנת וצ'ילי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
כדורי גבינות אפויים
צילום: יהודה סלומון
המרכיבים ל20:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 140 גרם גבינת רוקפור־גליל "תנובה", מפוררת
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חרדל גרגרים
  • 1 כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • ½ כפית פלפל לבן
  • 1 כוס פירורי פנקו (בהירים או מוזהבים)
  • מלח לפי הטעם
  • פירורי פנקו נוספים לציפוי (כ־¾ כוס)
לרוטב השמנת והצ'ילי
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% "תנובה"
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק וכפיר ליים "אוליביה"
הוראות הכנה:
  • 01.

    בקערה בינונית טורפים יחד גבינה לבנה וגבינת רוקפור לתערובת כמעט אחידה. מוסיפים ביצה, דבש, חרדל, קורנית ופלפל וטורפים היטב. מוסיפים את פירורי הפנקו ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים, מתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים שוב. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר להתייצבות.

  • 02.

    שופכים פירורי פנקו לצלחת, מוסיפים מעט מלח ומערבבים. מודדים כפות מתערובת הגבינות (נעזרים בכף כדורית קפיצית בקוטר 3 ס"מ או בכף מידה מהסט הבין־לאומי), ומטילים אותן לצלחת הפנקו. הופכים את גושי התערובת בפנקו עד שהם מצופים מכל עבריהם, ומגלגלים אותם לכדורים חלקים. מסדרים את הכדורים במגש - מקפידים שלא יגעו זה בזה - ומקפיאים במשך שעה לפחות.

  • 03.

    מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה - משאירים רווחים ביניהם - ואופים במשך 15 דקות, עד שפירורי הציפוי מזהיבים. מגישים חם עם רוטב שמנת וצ'ילי לטבילה.טיפ: הכדורים האלה מתאימים במיוחד להכנה מראש. מקפיאים במשך 4 שעות, מעבירים לקופסה אטומה או לשקית עבה שמתאימה להקפאה ושומרים במקפיא. מתחשק לכם משהו טעים? הגיעו אורחים בלתי צפויים? מחממים את התנור, שולפים את הכמות הרצויה מהמקפיא ובתוך 15 דקות יש לכם חטיפים נפלאים.

    טיימר מופעל
    00:15:00

הידעת?

אחד הדברים שהכי קשה לייצר בסעודה עם אורחים הוא אפקט וואוו אמיתי. הכוונה כמובן להגשת מנה שמוציאה מן האורחים קולות פליאה אותנטיים. אם אתם מחפשים רעיון למנה שעשויה לייצר לכם את אפקט הוואו המיוחל, יש לנו מועמד רציני בשבילכם. קבלו מתכון שיהמם את האורחים שלכם - כדורי גבינות אפויים בציפוי פנקו יפני. מנה מרשימה מאוד לאירוח בסופי שבוע, חגים וארוחות משפחתיות. טעימים מאוד, נהדרים לאירוח ונוחים להכנה מראש. מגישים עם רוטב מהיר של שמנת וצ'ילי.

הכנת? כאן מדרגים
(4)