מתכון כבד עוף צלוי ברימונים סויה ודבש | השף הלבן

כבד עוף צלוי ברימונים סויה ודבש

מנה מנחמת וטעימה לראש השנה, אך מתאימה לכל ימות השנה

מאת: מתכון גולש
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כבד עוף צלוי ברימונים סויה ודבש
המרכיבים ל3-4 מנות:
  • 500 גרם כבד עוף נקי שטוף ומסונן
  • 6 כפות סויה
  • 4 כפיות רכז רימונים
  • 4 כפות דבש
  • 6 כפות קמח
  • 250 מ"ל (מיכל קטן) של קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • עירית קצוצה
  • גרעינים מרימון טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
  • 01.

    בצלוחית מערבבים ביחד את הסויה, רכז הרימונים, הדבש והקצפת.

  • 02.

    בצלחת מערבבים 6 כפות קמח עם קורט של מלח ופלפל שחור גרוס.

  • 03.

    מעל הקמח מניחים כבד אחד, הופכים כך ששני צידי הכבד יהיו מצופים עם קמח ומעט פלפל. מנערים את היתרה של הקמח.

  • 04.

    במחבת (מצלית) רחבה (אפשר טפלון) מחממים 4 כפות שמן זית לחום בינוני וצולים את הבצל כדקה.

  • 05.

    מוסיפים את הכבדים וצולים משני הצדדים לצלייה לפי רמת עשייה המועדפת.

  • 06.

    מוסיפים מעל את הרוטב ומצמצמים מעט, תוך ערבוב קל של הרוטב עם הכבד-יש לשמור לא לשרוף את הרוטב.

  • 07.

    מגישים מיד , עם עיטור של גרעיני רוימון מעט ועירית קצוצה. *לשומרי הכשרות ניתן לצלות את הכבד בנפרד לפי העדפה וכשרות. צולים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד לשקיפות, מוסיפים את הרוטב ולאחר רתיחה מוסיפים את הכבד ומצמצמים ביחד.

הכנת? כאן מדרגים
(122)