נוגדי חמצון מגוונים

רבים אוכלים סופרפודס בזכות נוגדי החמצון המצויים שבהם. במייפל תמצאו שלוש חומצות המסייעות לגוף ביניהן: חומצה גאלית, קינמית ובנזואית. בנוסף הסירופ מכיל פלבנולים שונים, החומרים המייחסים תכונות בריאות גם לשוקולד. יתרונם טמון בחיזוק המערכת החיסונית של הגוף, הפחתת דלקות ומניעה של מחלות לב, דלקות פרקים או דלקות במעי. 

ממתיק טבעי יותר מסוכר לבן או ממתיקים מלאכותיים

סוכר לבן בכמות גדולה, עשוי לגרום להתפתחות של תופעות כמו סכרת במיוחד בגיל מבוגר. לעומת זאת, שימוש בממתיקים טבעיים מאפשרים למערכת העיכול "להתמודד" בקלות רבה יותר עם הסוכר. רופאים רבים ימליצו להמנע מצריכת סוכרים מזוקקת הנמצאת בסירופ שאינו טבעי. הסירופ הטבעי, לעומת זאת, יהווה חלופה נפלאה לסוכר במרבית המתכונים.

בנוסף, הממתיק הזה יכול להיות גם חלופה בריאה יותר לתחליפי סוכר מלאכותיים כמו סוכרזית. יש הטוענים כי הממתיקים המלאכותיים, גורמים להתמכרות מסויימת ומגבירים את העייפות. המייפל, בניגוד אליהם משביע יותר, ואינו מסכן את הגוף כמו הממתיקים המלאכותיים כל עוד צורכים אותו בצורה מתונה.

מגבר לאנטיביוטיקה

חוקרת בשם נטלי טופנקג'י, בחנה עם עמיתיה את ההשפעה של תמציות מייפל על מטופלים שנטלו אנטיביוטיקה (מסוג קרבניצין וצפרופלוקסין). הצוות הופתע לגלות כי כאשר נעשה שימוש בעשירית מכמות האנטיביוטיקה, התמציות במייפל הגבירו את ההשפעה של התרופה. כיצד? התמצית הפכה את החיידקים לרגישים יותר, והתרופה נכנסה לחלל הפנימי של החיידק והשמידה אותו בקלות רבה יותר.

מה מכיל סירופ מייפל טבעי?

 אם נבדוק את המרכיבים של סירופ מייפל טבעי, נמצא בכפית אחת שלו: ברזל, אשלגן, סידן, אבץ ומגנזיום המשפיעים על מערכות פיזיולוגיות שונות בגוף.

אחרי שהבנו את ההשפעה הנפלאה שיש לסירופ המייפל הטבעי על הגוף, נוכל להשתמש בו כממתיק במתכונים רבים. למשל, בעוגת המייפל הבאה שניתן להכין בזמן קצר וליהנות ממנה לאורך כל השבוע. 

מתכון לעוגת מייפל

אחת התקופות המאתגרות כיום היא הזמן שבו אנו שוהים שעות ארוכות בבית עם הילדים ובני המשפחה. בנוסף, יתכן וחלק מהמוצרים יהיו קשים יותר להשגה כעת. לכן. ניסינו ליצור עבורכם עוגה טעימה במיוחד עם מרכיבים שאת רובם כנראה תמצאו כבר עכשיו במזווה הביתי. לפניכם המתכון של עוגת מייפל נפלאה:

1 כוס של מיץ תפוזים שאותה ניתן לסחוט באופן טבעי מכל תפוז, ניתן להשתמש כמובן גם במיץ תפוזים מוכן מראש.

½ כוס של שמן

1 חבילה של סוכר וניל

סירופ מייפל טבעי

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס סוכר

2 כוסות של קמח

4 ביצים

אופן הכנה: הכניסו למערבל המזון את הסוכר הביצים, את מיץ התפוזים ואת השמן. ערבבו אותם במהירות נמוכה כדי להתחיל ליצור תערובת אחידה. לאחר מכן, במהלך הערבוב התחילו להוסיף בהדרגה הן את אבקת האפייה והן את הקמח. בשלב הזה חשוב לשים לב שהערבוב ממשיך ולא נוצרים גושים.

אחרי שהגעתם לתערובת אחידה אתם יכולים להכין את התבניות. חממו תנור לטמפרטורה של מאה וחמישים מעלות. רצוי לפזר את סוכר הווניל לאחר שיצקתם את כל התערובת לתבנית אחת או לשתי תבניות נפרדות. האפייה מתבצעת לאיטה, לכן כדאי לבדוק כל פעם האם העוגה שלכם כבר יבשה באמצעות קיסם.

אחרי שהעוגה מוכנה, תוכלו להוסיף עליה את סירופ מייפל וליצור כיסוי אחיד או לעצב עם המייפל קווים בצורת שתי וערב על העוגה שיעניקו לה מראה מעוצב ומיוחד. העבירו את העוגה למקרר עד לזמן ההגשה.

לפני שמגישים את העוגה אפשר להוסיף לעוגה גם שברי אגוזי פקאן או אגוזי מלך, שיוסיפו לחגיגה המתוקה הזו, טעם מיוחד ועוד שפע של בריאות בזכות המרכיבים הבריאותיים של האגוזים, המשתלבים ברכיבים הבריאותיים של סירופ המייפל הטבעי.

לסיכום, הטבע מפתיע אותנו פעמים רבות שמעדנים שהם גם מתוקים וגם בריאים יותר מממתק העשוי מחומרים מלאכותיים. בתאבון!