אחת השיטות לצליית דגים בבית היא צלייה על מחבת פסים – שיצאו כמו ממנגל 

מתכון לצליית דגים מסוגים שונים על מחבת פסים:

מצרכים:

  1. דג ים דוגמת מוסר, דניס, לברק או אחר.
  2. דג בריכה או מים מתוקים דוגמת פורל, אמנון, טרוטה או אחר.
  3. 4 כפות שמן זית
  4.  כף פפריקה מרוקאית חריפה
  5. כפית פלפל שחור
  6. כפית מלח
  7. תבלינים שונים לפי הטעם
  8. שום כתוש


הכנה:

  1. שוטפים את הדג ובעזרת נייר מגבת מייבשים את שאריות המים.
  2. מערבבים את כל התבלינים ומאפשרים להם להתמזג במשך כחצי שעה.
  3. מעסים את הדג היטב משני צדדיו עם התערובת המוכנה
  4. (הערה חשובה) - יש צורך להשתמש במחבת העשויה מברזל יצוק. למחבת כזאת יש יתרון במוליכות החום שלה. החום מתפשט בצורה אחידה לתחתית ולדפנות כך שהצלייה נעשית בצורה אחידה. הדג מקבל טעם איכותי ואינו נדבק.
  5. מחממים היטב את המחבת במידה נכונה ולהקפיד שלא לחמם חימום יתר כדי שהשמן הנמשח עליה לא יישרף.
  6. מוסיפים שמן בכמות המרפדת את המחבת ומניחים לו להתחמם.
  7. מורידים את הלהבה ומוודאים שכל המחבת מכוסה בשכבת שמן דקה. ממתינים דקה או שתיים.

מומלץ להניח תחילה את קצה הדג ולוודא שהוא אינו נדבק למחבת. במצב כזה הדג מוכן לצלייה ומניחים אותו על המחבת ומהדקים כדי לוודא שכולו מונח בצורה אחידה. כאשר העור מתחיל להיחרך מוסיפים שמן זית ממתינים עוד כ 5 דקות עד שהדג מוכן. במידה  ואוהבים את הדג  צלוי מעט יותר הופכים אותו לצלייה נוספת קצרה של דקה או דקה וחצי.

מומלץ להכין ארוחת דגים באופן שבו הדג יהיה במרכז העניינים. כדאי מאוד להכין לידו סלט ירקות ערבי  קצוץ דק או סלט קל אחר. ובכל מקרה ,לא להעמיס כמות מוגזמת של מאכלים אחרים. כדאי לשתות יין, בירה או משקה אחר לפי הטעם ולקנח במנה אחרונה מתאימה וטובה.  

חובבי בישול אוהבים להכין אוכל בביתם והם יכולים לשפר יכולותיהם במסגרות של סדנאות בישול יצירתיות ומהנות. חוויות הבישול מתעצמות במסגרת בה יש הדרכה מקצועית ובמסגרת שבה יש שותפים יצירתיים לבישול. כך אפשר לקבל מגוון של רעיונות בישול בסגנונות שונים. עצם הבישול בצוותא הינו חוויתי והמידע הרב שנוסף לכל אחד תורם לכל משתתף. במסגרת סדנאות הבישול ילמדו התלמידים שיטות בישול וצלייה שונות ומגוונות. וכן ילמדו להכין מנות ראשונות, עיקריות, ואחרונות. קורסי בישול מתקיימים בזמנים מגוונים ובמקומות שונים ברחבי הארץ והמחירים בהם מתאימים לכל כיס.