טחינה צבעונית מושלמת | השף הלבן

טחינה צבעונית מושלמת

ממש בקלות תוכלו לשדרג את הטחינה הרגילה ולהפוך אותה לחגיגה צבעונית ומגרה. שלושה מתכונים שתכינו בקלות בעזרת פטנט סודי קטן

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
ממרח אפונה וטחינה
  • 2 כוסות אפונה עדינה קפואה "סנפרוסט"
  • 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
ממרח סלק וטחינה
  • 1 סלק שלם קפוא מתוך שקית "סנפרוסט"
  • 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
ממרח שעועית לבנה וטחינה
  • 2 כוסות שעועית לבנה קפואה "סנפרוסט"
  • 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • חצי כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
  • 01.

    מפשירים את האפונה/סלק/שעועית כרבע שבעה בטמפרטורת החדר כדי שלא תהיה קפואה.

  • 02.

    מכניסים את הירקות במעבד מזון.

  • 03.

    מוסיפים את כל שאר החומרים.

  • 04.

    מעבדים כדקה עד שנהיה ממרח אחיד.טועמים ומוסיפים מלח-פלפל-לימון לפי הצורך.* לקבלת ממרח דליל יותר, ניתן הוסיף שתי כפות מים.** ניתן לשמור בקירור עד שבוע

הידעת?

קשה עד בלתי אפשרי לדמיין את המטבח הישראלי ללא קיומה של הטחינה בתוכו. מגוון עצום של סלטים, מנות בשר ומאפים פשוט לא יטעמו אותו הדבר. אולם הטחינה הקלאסית שאנחנו מכירים יכולה להגיע בעוד צורות לא פחות טעימות. ממש בקלות תוכלו לשדרג את הטחינה הרגילה ולהפוך אותה לחגיגה צבעונית ומגרה. קבלו מתכון נהדר שניתן להכין בקלות בעזרת פטנט סודי קטן. אז הגיע הזמן לצאת מאזור הנוחות ולהתנסות בגרסה חדשה ומפתיעה לטחינה האהובה והמוכרת. כדאי להתנסות עם גרסאות נוספות של מתכון זה. אל תפחדו לשחק איתו.

הכנת? כאן מדרגים
(6)