מתכון טארט תפוחים מהיר הכנה | השף הלבן

טארט תפוחים מהיר הכנה

בכמה דקות עבודה תוכלו להכין טארט תפוחים על בסיס בצק עלים. נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון הטעים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
טארט תפוחים מהיר הכנה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל10 מנות:
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 2-3 תפוחי עץ ירוקים מזן סמית
  • 1 לימון, סחוט טרי
  • 25 גרם חמאה "תנובה", חתוכה לקוביות
  • 1 כף סוכר וניל
  • 3 כפות דבש/סילאן
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    מגלגלים את הבצק ליריעה, מניחים מעל צלחת גדולה וחותכים סביבה לעיגול. מעבירים לתבנית.

  • 03.

    מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות. כדי שהתפוחים לא ישחירו, מניחים בקערה עם מיץ הלימון ומערבבים.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות התפוחים על עיגול הבצק ומשאירים שוליים היקפיים ברוחב של 2 ס"מ. מגלגלים את השוליים כלפי פנימה כדי ליצור 'מעקה' שימנע מהמיצים לזלוג החוצה.

  • 05.

    מפזרים את חתיכות החמאה בים פרוסות התפוחים ומפזרים את סוכר הוניל. אופים בתנור עד שהטארט שחום ופריך , 20-25 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מחממים את הסילאן ובעזרת מברשת מזגגים את התפוחים.

הידעת?

קינוחים עם תפוחים נחשבים לפופולאריים מאוד ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט, ובצדק. זה חומר גלם נהדר שעובד נהדר עם סוכר. אולם, הבעיה שלו שהוא דורש יחסית הרבה זמן לבישול לפני הכנת עוגה או טארט. אם בא לכם להכין קינוח תפוחים, אבל לא רוצים לבזבז הרבה זמן על הכנות, יש לכם מזל. המתכון הבא יאפשר לכם בכמה דקות עבודה להכין טארט תפוחים על בסיס בצק עלים. נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון הטעים והמפנק הזה.

הכנת? כאן מדרגים
(382)