טארט קסיס כשר לפסח | השף הלבן

טארט קסיס כשר לפסח

טארט קסיס כשר לפסח

מאת: ליאור משיח
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
טארט קסיס כשר לפסח
צילום: ליאור משיח עיצוב: ליאור משיח
המרכיבים ל6:
לבצק:
  • 70 גר׳ אבקת סוכר
  • 125 גר׳ חמאה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 250 גר׳ קמח תפו״א
  • 100 גרם קורנפלור
למלית:
  • 240 מ״ל חלב
  • 240 גר׳ קסיס טחון
  • 125 גר׳ סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גר׳ קורנפלור
  • 1 ביצה
  • 2 חלמוני ביצה
לקישוט:
  • 80 גר׳ שוקולד לבן
  • 50 גר׳ שמנת מתוקה של השף הלבן
  • פירות יער
הוראות הכנה:
  • 01.

    במעבד מזון מעבדים את כל מרכיבי הבצק. משטחים לפיתה, עוטפים היטב בניילון נצמד, ומקררים כשעה.

  • 02.

    מכינים פטיסייר מהחומרים למלית: מרתיחים את החלב והקסיס עם חצי מכמות הסוכר ותמצית הוניל. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם שארית הסוכר והקורנפלור. ברגע שמסת החלב רותחת, עושים השוואת טמפרטורות עם הביצים. מחזירים את כל הנוזל לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך מאוד ורותח. מעבירים לקערה או לכלי חסין חום. מניחים ניילון צמוד לפני השטח של הקרם כדי למנוע היווצרות קרום, ומקררים כשעתיים.

  • 03.

    בין שני ניירות אפייה, מרדדים את הבצק הפריך ומסדרים אותו על תחתית טארט או פאי. מקפיאים כחצי שעה. אופים את תחתית הטארט אפייה עיוורת ב180 מעלות עם משקולת, עד שהקלתית מתחילה להשחים. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן. פותחים את קרם הרסיס במיקסר עם וו גיטרה עד שמקבלים קרם חלק. מורחים אותו באופן אחיד בתחתית הטארט האפויה. לקישוט: ממיסים בקערה חסינת חום את השוקולד הלבן. בסיר קטן, מרתיחים את השמנת ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים היטב ובעזרת כפית מקשטים את הטארט כמו שאוהבים. בעונה ניתן לשקט עם פירות יער. בתיאבון!!!

הכנת? כאן מדרגים
(2)