טארט פירות העונה/דודו אוטמזגין
פאי טעים ומושקע
- 1/2 חבילה (של 900 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
- שעועית יבשה למשקולת
- 2 כוסות חלב תנובה 3%
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן של תנובה
- 7 חלמונים
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות קורנפלור
- 4 כפות קמח
- ½ מקל וניל
- כ- 400 גרם מבחר פירות העונה, חתוכים
-
01.
מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 צ.).
-
02.
פורשים את הבצק על משטח עבודה. קורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את התבנית כולל הדפנות.
-
03.
מניחים על הבצק נייר אפייה, מפזרים עליו שעועית יבשה (כמשקולת) ואופים 15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
הכנת הקרם: מחממים בסיר את החלב, השמנת המתוקה ומקל הווניל עד רתיחה.
-
05.
מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.
-
06.
מוסיפים מצקת מהחלב הרותח לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את כל תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהקרם מסמיך.
-
07.
מסירים מהאש, מוצאים את מקל הווניל, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים.
-
08.
הרכבת המנה: ממלאים את הטארט בקרם ומסדרים מעל את הפירות החתוכים.
-
09.
מאחסנים במקרר עד ההגשה. למתכון פרווה: מחליפים את החלב והשמנת המתוקה ל- ½ 2 כוסות (600 מ"ל) ריצ קפה.