מתכון טארט פירות העונה/דודו אוטמזגין | השף הלבן

טארט פירות העונה/דודו אוטמזגין

פאי טעים ומושקע

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
טארט פירות העונה/דודו אוטמזגין
המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ 10 מנות:
  • 1/2 חבילה (של 900 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • שעועית יבשה למשקולת
לקרם:
  • 2 כוסות חלב תנובה 3%
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 7 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות קמח
  • ½ מקל וניל
  • כ- 400 גרם מבחר פירות העונה, חתוכים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 צ.).

  • 02.

    פורשים את הבצק על משטח עבודה. קורצים עיגול בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את התבנית כולל הדפנות.

  • 03.

    מניחים על הבצק נייר אפייה, מפזרים עליו שעועית יבשה (כמשקולת) ואופים 15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    הכנת הקרם: מחממים בסיר את החלב, השמנת המתוקה ומקל הווניל עד רתיחה.

  • 05.

    מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.

  • 06.

    מוסיפים מצקת מהחלב הרותח לתערובת החלמונים ומערבבים. יוצקים את כל תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהקרם מסמיך.

  • 07.

    מסירים מהאש, מוצאים את מקל הווניל, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים.

  • 08.

    הרכבת המנה: ממלאים את הטארט בקרם ומסדרים מעל את הפירות החתוכים.

  • 09.

    מאחסנים במקרר עד ההגשה. למתכון פרווה: מחליפים את החלב והשמנת המתוקה ל- ½ 2 כוסות (600 מ"ל) ריצ קפה.

הכנת? כאן מדרגים
(245)