טארטלטים במילוי לאבנה וסלק
קלתיות של בצק קוואקר פריך ממולאות בממרח לאבנה טעים. המתיקות הטבעית של הסלק משתלבת נפלא בחמצמצות הלאבנה והמלפפון החמוץ.
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- ½ כוס (40 גרם) פתיתי שיבולת שועל (קוואקר)
- מלח אטלנטי (או מלח ים רגיל)
- 25 גרם גרעיני דלעת קלופים
- 100 גרם חמאת "תנובה"
- 1 ביצה גדולה
- 2-1 כפות מים קרים
- 1 כפית גרגרי קימל
- 500 גרם לאבנה אסלית 9% "פיראוס"
- 1 סלק בינוני מבושל, קלוף ומגורר דק
- ½ כוס מלפפון חמוץ מגורר או קצוץ דק־דק
- קורט פלפל לבן
- חופן גרעיני דלעת קלויים
-
01.
שמים קמח, שיבולת שועל, ½ כפית מלח וגרעיני דלעת במכל של מעבד המזון ומפעילים בפולסים כדי לטחון את שיבולת השועל ואת גרעיני הדלעת. מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים לבצק אחיד. משטחים לדסקית, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעה לפחות.
-
02.
מכינים 6 תבניות טארטלטים בקוטר 12 ס"מ. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל־6 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול שקוטרו מספיק לריפוד תבנית ודופנותיה. מהדקים את הבצק בעדינות לתחתית התבנית ולדפנות וחותכים את העודפים. דוקרים את התחתית של כל קלתית במזלג. מכסים כל קלתית בנייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים לעלה דק ומניחים בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה. בוזקים מעט מלח ואת גרגרי הקימל ומהדקים קלות.
-
03.
מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) בתוכנית טורבו. מסדרים את תבניות הטארטלטים על תבנית שטוחה גדולה, ומשחילים אותה במדף הרביעי של התנור. מניחים את תבנית הבצק המרודד על רשת במדף השני מלמטה. אופים במשך 20-15 דקות, עד שהבצק בתבנית התחתונה מקבל גוון זהוב עמוק. מוציאים את התבניות מהתנור. מסירים את הניירות ואת משקולת השעועית מקלתיות הטארטלטים – אם תחתיות הקלתיות התנפחו, דוקרים אותן שוב במזלג ומהדקים כדי לשטח אותן. מחזירים את קלתיות הטארטלטים לתנור ל־10 דקות, או עד שהן מקבלות גוון חום־זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים. מפוררים את בצק השאריות האפוי.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים בקערה לאבנה, סלק, מלפפון חמוץ ופלפל לבן לפי הטעם. לפני ההגשה ממלאים את הקלתיות בתערובת הלאבנה, מסדרים ערמה של פירורי בצק במרכז כל טארטלט ומעטרים בגרעיני דלעת קלויים.