מתכון חציל שלם בטחינה וצנובר | השף הלבן

חציל שלם בטחינה וצנובר

חציל שלם בטחינה וצנובר, מנה ראשונה שפותחת את התאבון לאוהבי החצילים

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
חציל שלם בטחינה וצנובר
המרכיבים ל4 מנות:
  • 2 חצילים בינוניים, מהזן ללא הגרעינים
  • טחינה גולמית
  • מלח לימון
  • מלח
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • חופן צנובר
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
  • 01.

    קולים את החציל מעל להבת הגז, עד לריכוך מלא (נועצים מזלג לבדיקת הרכות).

  • 02.

    קולפים בזהירות את החציל ומשאירים אותו שלם עם הגבעול, אך ללא שאריות קליפה.

  • 03.

    מעגלים את החציל בעדינות כך שיקבל צורה טבעית, מעבירים לצלחת ומשטחים מעט עם היד.

  • 04.

    בעזרת סכין חד, חותכים את החציל לרוחבו במרווחים של 2 ס"מ, אך משאירים אותו בצורתו-שהפרוסות לא יזוזו.

  • 05.

    טורפים את הטחינה עם חצי כמות מים, חצי כפית שום כתוש,  מעט מלח לימון וקורט מלח. המרקם יהיה סמיך והטעם יהיה מעט חמצמץ ושומי.

  • 06.

    מחממים מחבת טפלון, מקפיצים לחצי דקה את הצנובר ללא שמן ומכבים את החום, ממשיכים להקפיץ עד אשר שהצנוברים משחימים מעט.

  • 07.

    מעל החציל יוצקים כמות יפה מהטחינה, מעל מפזרים פטרוזיליה, מהצנובר ומגישים.  

הכנת? כאן מדרגים
(109)