פשטידת ברוקולי

אין כמו פשטידת ברוקולי אפויה עם גבינה כדי לקבל תחושה ביתית וחמימה. המתכון הזה פשוט ומהיר, והוא יעניק לילדים שלכם את מנת הברוקולי שלה הם זקוקים, וככל הנראה הם יבקשו גם תוספת. איך מכינים? משרים חבילת ברוקולי קפוא במים רותחים למספר דקות. לאחר שהברוקולי התרכך העבירו אותו לתבנית פיירקס. ערבבו בקערה ארבע כפות קמח לבן, ביצה, גביע קוטג', מכל שמנת לבישול, קורט מלח, כף אבקת מרק בצל ופלפל שחור. את התערובת מעבירים לתבנית הפיירקס מעל לברוקולי, ועליה מפזרים פירורי לחם וכוס גבינה צהובה מגורדת. מכניסים לאפייה בתנור למשך חצי שעה כשהתבנית מכוסה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות למשך מספר דקות. 

ברוקולי בטמפורה (נגיסי ברוקולי)

במקום לנשנש חטיפים שאין בהם כל ערך תזונתי, הכינו לילדים נגיסי ברוקולי בטמפורה, שכיף לנשנש לא פחות אך הם הרבה יותר בריאים. את הנגיסים אפשר לטבול ברוטב כמו טחינה, קטשופ או מיונז. כך תכינו את נגיסי הברוקולי בטמפורה: מבשלים חבילה של ברוקולי קפוא במים רותחים במשך מספר דקות עד להתרככות. מחממים בסיר שמן עמוק ובזמן הזה מכינים את תערובת הטמפורה. להכנת בלילת הטמפורה יש לערבב בקערה ביצה אחת עם שתי כפות של רוטב סויה ומי קרח מבלי לטרוף את הביצה. הוסיפו בהדרגתיות שלושת רבעי כוס קמח עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. כשהשמן חם מספיק לטיגון טבלו את פרחי הברוקולי בבלילת הטמפורה וטגנו בשמן העמוק. כשנגיסי הטמפורה זהובים, הוציאו בזהירות מהשמן, והספיגו את שאריות השמן במגבת נייר. 

ברוקולי על מקל

לרוב מאוד חשובה לילדים חווית האכילה עצמה אפילו יותר מחווית הטעם. המתכון הזה מסיר מעליכם את נטל הפשרה, שכן חווית האכילה מהנה עד מאוד וגם הטעם. להכנת ברוקולי על מקל: ערבבו חלב קוקוס עם ביצה אחת. בקערה נפרדת ערבבו אבקת אפייה, נגיעת סוכר וקמח תירס. כעת ערבבו בין התערובות עד לקבלת מרקם אחיד. השרו את הברוקולי במים חמים כך שיתרככו אך לא לגמרי. נעצו שיפודי עץ בתחתית פרח הברוקולי וטבלו בבלילת הציפוי. טגנו בשמן עמוק, הספיגו את שאריות השומן והגישו. 

קציצות ברוקולי

כמה כיף לאכול קציצות במיוחד שהן כל כך טעימות ובריאות, ומשלבות ירקות נוספים כמו פטריות ובצל. ודאי תשמחו לגלות גם שאורך המתכון הוא ארבעה שלבים בלבד: במים רותחים ומומלחים מבשלים פרחי ברוקולי קפואים. לאחר שפרחי הברוקולי התרככו יש למעוך אותם במועך תפוחי אדמה ולסנן את שארית הנוזלים. למחית הברוקולי מוסיפים פטריות שמפיניון קצוצות דק, שלוש ביצים, כף של אבקת מרק פטריות ומתבלים במלח ופלפל. מחממים כמות קטנה של שמן במחבת. באמצעות כפות יוצקים מהתערובת את הקציצות, ומטגנים במחבת משני הצדדים עד שהקציצות מזהיבות ויבשות מבפנים.  

פלאפל ברוקולי

הפלאפל אמנם לא הומצא בישראל, אך הוא לחלוטין אומץ על ידינו כמאכל הלאומי. כרגע אין אפשרות לגשת לפלאפלייה הקרובה ולקנות מנת פלאפל, אך אפשר בהחלט להכין בבית ואפילו מברוקולי. נסו בעצמכם: משרים במים שלוש מאות גרם חומוס. במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס, שני בצלים, שש שיני שום גדולות, חצי צרור פטרוזיליה ושתי פרוסות לחם לחות עד לקבלת משחה לבנה. מתבלים בכף כמון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים שלוש מאות גרם פתיתי ברוקולי מוכנים וארבע כפות פירורי לחם. מחממים שמן עמוק בסיר קטן, יוצרים כדורים מהתערובת, ומטגנים עד שהכדורים הופכים להיות זהובים. עכשיו יש לכם מנת פלאפל ביתי, בדיוק כפי שאתם אוהבים, מרחו בפיתה חומוס או טחינה והוסיפו סלט ירקות או סלט כרוב.