אספנו עבורכם חמישה רעיונות ליצירת קינוחי כוסות שווים במיוחד. 

טירמיסו בכוס

עוגת הטירמיסו עוברת לכוס. הגרסה הניידת של העוגה מורכבת משמנת מתוקה, סוכר לבן, תמצית וניל, עוגיות בישקוטי, אבקת קפה, אבקת קקאו ואבקת שוקו נמס. איך מכינים? מקציפים את החלמונים והסוכר, מקפלים את התערובת בתוך גבינת המסקרפונה, ומקציפים בינתיים את השמנת המתוקה לקצפת. לאחר מכן, ממיסים בבן מארי את השוקולד עם הקקאו ומערבבים. טובלים את הבישקוטי בתערובת הקפה, ומתחילים ליצור שכבות עדינות של בישקוטים וקרם. מקררים עד ההגשה, ומעט לפני ההגשה זורים מעט אבקת שוקו לקישוט ולחיזוק הטעם המתקתק. 

סמורס אמריקאי

הסמורס האמריקאי הוא קינוח המבוסס על קרקר מתוק, מרשמלו צלוי וקוביית שוקולד שהחל בתנועות הצופים בארה"ב, והפך להיות אחד מהקינוח האהובים ביותר בצפון אמריקה. לחגיגת הטעמים הזו יצאה לאחרונה גם גרסה משודרגת בתוך כוס שאפשר להכין בדיוק בעשר דקות. הכינו מראש שוקולד חלב אהוב (אפשר להשתמש בשוקולד חלב חום ולשלב עם שוקולד לבן), שמנת מתוקה, חבלת מרשמלו ועוגיות פתי בר. אופים מתקדמים יכולים לנסות להכין את קרם המרשמלו בעצמם מסירופ תירס, אבקת סוכר, חלבוני ביצה, מלח ותמצית וניל.

איך מכינים?

המיסו מעט את המרשמלו מעל אש פתוחה לטעם אותנטי. המיסו את השוקולד עם מעט שמנת מתוקה בבן מארי. לאחר מכן פוררו את עוגיות הפתי בר. התחילו לסדר בכוס שכבות של קרם השוקולד, המרשמלו ופירורי העוגיות. בחלק העליון של הכוס ניתן לזלף קצפת, להניח מעט שוקולד צ'יפס או לעטר עם קוביית שוקולד לבן. המחמאות מובטחות.

מוזלי משודרג

גם המוזלי הפשוט ביותר יכול להפוך לקינוח מפנק במיוחד. הכינו או קנו חבילה של בראוניז ופוררו אותה. כעת כל מה שתצטרכו הוא מספר גביעי יוגורט, מעט אבקת סוכר, גרנולה, דבש או סילאן, ופירות אהובים.

לאחר מכן, התחילו לעצב כוסות מיוחדות ושונות זו מזו. חלק מהכוסות יכולות לכלול יוגורט, דבש, גרנולה ותותים. אחרות יכילו יוגורט עם בראוניז וסילאן. תוכלו להוסיף פירות כמו: מנגו, בננה, פסיפלורה, פירות יער שונים, אוכמניות, תותים, תפוזים ותפוחים. כל כוס תוכל להכיל מרכיבים בריאים וטעימים אחרים. את הכוס קשטו מעל במעט קוקוס טחון והגישו את הקינוח קר וטרי.

פאי בננה וקרמל

אם יש לכם קלתית מוכנה לפאי, המתכוון הזה יקח לכם בדיוק רבע שעה. כל שאתם צריכים הוא להכין את המלית מסוכר, שמנת מתוקה, חמאה, שוקולד מריר, קרם קרמל ביצים ובננות. את קרם הקרמל אפשר להכין לבד על ידי טיגון סוכר עם מעט מים.

כעת, בשלו את השמנת המתוקה עם הקרמל, והמיסו בסיר נפרד חמאה ושוקולד (על בן מארי). חתכו את הבננות לרצועות דקות, וסדרו אותן בצורת שתי וערב מעל הקלתית. לאחר מכן ערבבו ביצים עם תערובת השוקולד וצרו בלילה. שפכו אותה מעל הבננות והכניסו לתנור למשך רבע עשה עד עשרים דקות. תוכלו לזהות שהפאי מוכן כשהוא מתייצב. קררו אותו והוסיפו אבקת קקאו טעימה מעל.

עוגת קרם עוגיות אוריאו

עוגת קרם אוריאו היא עוגת שכבות עם מוס שוקולד מתקתק מעל לקרם ובסיס עשוי מעוגיות פתי בר. כיצד מכינים? נתחיל מהבסיס. פוררו את עוגיות הפתי בר והוסיפו שמן קוקוס וחמאה מומסת. את העיסה שהפכה לבצק הדקו בתחתית התבנית והכניסו למקפיא. כעת, אתם מוכנים להכין את הקרם. ערבבו חלב, אינסטנט פודינג ושמנת מתוקה. את כל אלה הקציפו במשך מספר דקות עד שמתקבל קרם יציב. פוררו את עוגיות האוריאו וקפלו בעדינות בתוך הקרם. לאחר מכן מרחו את הקרם בעדינות רבה מעל לבסיס. והתחילו להכין את קרם השוקולד. הגרסה הפשוטה ביותר משלבת שוקולד עם מעט סוכר ושמנת מתוקה. אפשר להוסיף לחגיגה הזו גם ליקר שוקולד שיחזק את הטעם. הניחו לקרם להצטנן מעט עד שיגיע לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן צקו אותו על העוגה. הכניסו למקפיא עד שהעוגה מתייצבת, ושמרו אותה במקרר עד ההגשה.