מילקשייק תות

מילקשייק הוא משקה אגדי, אהוב על ידי ילדים ומבוגרים כאחד, ומגיע בטעמים מפנקים: וניל, שוקו, תות בננה ועוד בליווי רוטב שוקולד או סירופ תות מתקתק להעצמת החוויה! במתכון זה נתרכז במילקשייק תות קריר וטעים להפליא. להכנתו נזדקק לתותים, חלב, מכל שמנת מתוקה וסוכר. וכעת להכנה: מרסקים את התותים במעבד מזון, אליהם מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה יחד עם הסוכר.

ההגשה של המילקשייק היא ללא ספק חלק מהחוויה, כדי לחוש את החוויה במלואה יש להגיש את המילקשייק בכוס גבוהה, ניתן להוסיף סירופ תות, קוביות קרח וגם תותים טריים לעיטור הכוס. 

עוגת גלידה

עוגת הגלידה מזוהה מאד עם שנות השמונים העליזות, שבהן הכנו בתוך עשר דקות קלילות ביותר, עוגת גלידה מופלאה. מוכנים לחזור בזמן? קדימה, המצרכים הנדרשים הם: גלידת וניל וגלידת שוקולד מעט מרוככות ומרנג צרפתי שאת הכנתו נתאר מיד.

להכנת המרנג נזדקק לחלבוני ביצים, מלח, סוכר ואבקת סוכר. אופן ההכנה: יש להקציף את החלבונים עם מעט מלח ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד שקצף הביצים מתייצב. נפו את אבקת הסוכר בעדינות אל הקצף וקפלו בעדינות, העבירו את הקצף לשקית זילוף וזלפו שני עיגולים בקוטר 20 ס"מ (כקוטרה של תחתית עוגה), והכניסו לתנור לאפייה של שעתיים בחום של 100 מעלות. את המרנג הנותר הכניסו לקירור.

כעת הניחו בתחתית תבנית עוגה את המרנג האפוי, שימו שקף סביב דפנות התבנית, על המרנג הניחו את גלידת הווניל ויישרו, מעל הניחו את שכבת המרנג השנייה ומעליה את גלידת השוקולד, יישרו גם אותה והכניסו להקפאה. כאשר העוגה קפואה זלפו את יתרת המרנג, צרבו מעט עם ברנר והגישו. 

עוגת גבינה קרה

אם עוגת השוקולד היא מלכת עוגות הילדים, אזי עוגת גבינה קרה היא מלכת עוגות המבוגרים. כל ביס מעוגת גבינה משובחת היא בלתי נשכחת. לפניכם מתכון מצוין לעוגה שכזו. המצרכים: ביסקוויטים, חלווה, אגוזים טחונים, חמאה וסירופ מייפל. להכנת מוס הגבינה: שוקולד לבן, חמאה, חלב, שמנת חמוצה, חבילת אינסטנט פודינג וניל, מכלי שמנת מתוקה, גביעי גבינה לבנה וסוכר.

.

אופן ההכנה: את תחתית העוגה נכין מטחינתם של החלווה, הביסקוויטים והאגוזים במעבד מזון, עליהם נוסיף חמאה מומסת יחד עם סירופ מייפל לקבלת תערובת דחוסה ודביקה. אותה יש לשטח על תבנית ולהכניסה לקירור.

את המוס הכינו משוקולד לבן מומס יחד עם חלב וחמאה עד לקבלת מרקם אחיד.

את הגבינות יש להניח בבד ולהגיר מהן את המים, לאחר מכן בקערה נפרדת יש להניח את השמנת החמוצה עם האינסטנט פודינג והגבינה הלבנה ולערבב עד קבלת תערובת חלקה. כעת הקציפו במיקסר שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, אחדו את תערובת השוקולד הלבן יחד עם תערובת הגבינות וקפלו יחד בעדינות עם הקצפת. העבירו את התערובת לתבנית, יישרו אותה והכניסו למקפיא ללילה שלם. ניתן לעטר אותה לאחר שהיא קפואה לגמרי.

שבבי קרח עם סירופ (קינוח אמריקאי)

קינוח מגניב וקריר המגיע אלינו מאמריקה הרחוקה. המתכון פשוט ומאד גמיש, את שבבי הקרח תוכלו להכין בטעמים שונים, החל מטעמי סירופ אשר אהובים אליכם, וכלה בפירות שתרצו להכין מהם את שבבי הקרח. להכנת השבבים יש לשים מים וסוכר במחבת ולהביאם לרתיחה, כעת הנמיכו את הלהבה ובשלו באיטיות עד שהסוכר יתמוסס לגמרי. הניחו לסירופ להתקרר לחלוטין.

במגש של קוביות קרח צקו סירופ בטעם שאתם אוהבים: לימון, ענבים, פטל או פירות או טעמים אחרים כגון דבש, תמצית של תה וכדומה. כעת שפכו על הטעם שאותו בחרתם את סירופ הסוכר הצונן והכניסו למקפיא. לאחר שהקוביות קפואות לחלוטין תוכלו להוציאן מהמגש ולאכול אותן כך כקוביות קרח בטעם אהוב או לשלבן בתוך משקה.  

אייס שוקו

מתכון טעים וקל במיוחד להכנה, בכוס גבוהה שימו כף של אבקת שוקו, עליה שפכו מעט מים חמים להמסה של האבקה, כעת קחו מעט סירופ שוקולד ושפכו על דפנות הכוס. גרסו קרח במעבד מזון לשבבים גרוסים והוסיפו אל הכוס. מלאו את הכוס בחלב קר ושתו לרוויה.