עוגת לימון ואוכמניות עם ריקוטה

עוגה נפלאה נוספת שקל מאד להכין המשלבת את חמיצות האוכמניות והלימון עם גבינת הריקוטה.

המצרכים

1/2 מכל שמנת מתוקה

גביע גבינת ריקוטה 250 גרם

1 כוס סוכר

גרידה של חצי לימון

4 כפיות מיץ לימון

תמצית וניל

1 כוס קמח לבן

½1 כפיות אבקת אפייה

½ סודה לשתייה

1 כפית מלח

½1 כוסות של אוכמניות קפואות

2 ביצים ועוד שני חלמונים

ההכנה:

1. חממו מראש את התנור לחום של 180 מעלות והניחו תבנית עם נייר אפיה משומן במעט חמאה. לאחר מכן ערבבו בקערה את הריקוטה, השמנת החמוצה, החמאה והסוכר. הוסיפו את חלמוני הביצה. לאחר מכן הוסיפו את הווניל, מיץ הלימון וערבבו לתערובת ללא גושים.

2. לאחר מכן ערבבו את החומרים היבשים שנותרו בקערה אחרת: אבקת האפייה, הקמח, הסודה והמלח ואחדו אותם עם הבלילה. 

3. פזרו בצורה אחידה את האוכמניות ושפכו לתבנית. אפו כארבעים דקות ובדקו באמצעות קיסם אם העוגה מוכנה. בסוף, פזרו עליה מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.


קנלוני מתוקים עם שבבי שוקולד צ'יפס

אין כמו בצק הקנלוני המתוק עם מלית המשלבת את המתיקות הנפלאה של השוקולד עם זו של הריקוטה. לפניכם מתכון קל במיוחד:

המצרכים

לבצק:

5 גרם קקאו

רבע חבילת חמאה

2 גרם סוכר

250 גרם קמח

2 כוסות שמן

ביצה

יין לבן

קורט מלח

למלית:

750 גרם גבינת ריקוטה

200 גרם סוכר חום

1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

ערבבו את כל המצרכים של הבצק יחדיו והכניסו למקרר לייצב את הבצק. לאחר מכן רדדו אותו וחתכו עיגולים באמצעות כוס בקוטר של 10 ס"מ, מתחו מעט כל אחד מעיגולי הבצק וצרו גליל. תוכלו להדק את הקצוות באמצעות חלמון ביצה. טגנו את הגלילים בשמן והניחו אותם על נייר סופג .

לאחר מכן צרו את המלית באמצעות תערובת הגבינות, השוקולד צ'יפס ואבקת הסוכר. לפני ההגשה מלאו כל אחד מהגלילים במלית, פזרו מעט אבקת סוכר מעל והגישו.

פחזניות תפוחים

פחזניות תפוחות הן מעדן ערב לחך, הן רכות, נימוחות וממולאות בקרם, המתכון הבא מפנק אתכם בפחזניות עם תפוחים.

המצרכים:

¾1 כוס קמח לבן

שתי כוסות מים

¼1 חבילת מרגרינה (125 גרם בה"כ)

קורט מלח

קורט סוכר

ביצה

למלית:

6 תפוחים

1/2 כוס סוכר

30 גרם חמאה

לקרם הוניל:

מכל שמנת

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

אופן ההכנה:

1. חממו מראש את התנור ל-200 מעלות. 

2. הרתיחו בסיר בינוני את המרגרינה, המים, הסוכר והמלח

3. הוסיפו לסיר את כל הקמח בבת אחת בערבוב מהיר.

4. כבו את האש והניחו לבצק להתקרר לטמפרטורת החדר

5. העבירו את הבצק למערבל עם וו גיטרה

6. הוסיפו שלוש ביצים בהדרגה בערבול קל

7. בדקו כי הבצק אחיד ואינו נקרע אם מותחים אותו 10-5 ס"מ. אם הוא נקרע יש להוסיף ביצים.

8. זלפו את התערובת עם שק זילוף וצנתר בצורת כוכב. אפו במשך כעשר דקות, לאחר מכן הורידו את החום ל-190 מעלות ואפו עוד עשרים דקות או עד שהפחזניות יבשות.

9. כעת הכינו את מלית התפוחים באמצעות בישול של התפוחים והסוכר. ודאו כי התפוחים אינם נמסים לחלוטין.

10. הקציפו את הקרם הווניל עד שיתייצב וניתן יהיה לזלף אותו.

כעת נחבר יחד את כל המרכיבים: חתכו את הפחזניות ומלאו אותם במלית התפוחים, בשלב הבא הוסיפו את הקצפת וקשטו מעל באמצעות קוביית תפוח קטנה שתרמוז על תכולת הפחזנית. 

גלידת ג'לטו ביתית

אין תחליף לגלידת בננה ביתית שהכנתם בעצמכם, הגלידה האיטלקית נחשבת לאחת הטובות בעולם שכן היא עשויה על בסיס שמנת ומגוון טעמים רחב ומפנק.

המצרכים:

 2 בננות רכות

750 מל' שמנת מתוקה

200 מל' סוכר

2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. רסקו את הבננות והוסיפו להן מעט שמנת מתוקה חמה

2. חממו את שאר השמנת והוסיפו את הסוכר עד שימס.

3. הניחו לשמנת להתקרר והוסיפו את הווניל. 

4. הקציפו במשך מספר דקות את הבננות המרוסקות עם התערובת. לאחר מכן הקפיאו את התערובת, והקציפו אותה שלוש פעמים בכל שעתיים, כדי ליצור את המרקם האוורירי המיוחד של הג'לטו.