חיתוכיות פטל פריכות | השף הלבן

חיתוכיות פטל פריכות

חיתוכיות ריבה אהובות על כולן ויש להן אינספור גרסאות. הגרסה הזו משלבת שני סוגים של בצק: בצק חמאה וקוקוס בבסיס ובצק קוקוס ושמן קוקוס לפירורים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
חיתוכיות פטל פריכות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל24 חיתוכיות:
  • ⅔1 כוסות (210 גרם) קמח
  • ⅔ כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • ½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מים קרים
  • ⅔ כוס קונפיטורת פטל מאיכות טובה
לפירורים:
  • ¼ כוס מהבצק המוכן
  • ½ כוס (60 גרם) קמח
  • 20 גרם אבקת סוכר
  • ¼ כוס (20 גרם) קוקוס טחון
  • 40 גרם שמן קוקוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הבצק. שמים קמח, אבקת סוכר, קוקוס ומלח במכל של מעבד המזון. לוחצים פעמיים על כפתור הפולסים כדי לערבב את החומרים היבשים. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה. טורפים את הביצה עם תמצית הווניל ועם כף המים ומוסיפים לפירורי הבצק. מעבדים רק עד שהבצק מתאסף לגוש חלק אחד.

  • 02.

    משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מוציאים את הבצק ממעבד המזון לתבנית. מודדים רבע כוס מהבצק ומחזירים למכל של מעבד המזון. משטחים את הבצק על תחתית התבנית בשכבה אחידה. מחוררים את הבצק במזלג לאורכו ולרוחבו ושולחים את התבנית למקרר ל־30 דקות או למקפיא ל־15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מכינים את הפירורים. מוסיפים למכל של מעבד המזון את שאר המצרכים: קמח, אבקת סוכר, קוקוס ושמן קוקוס ומעבדים בפולסים לפירורים בגודל בינוני. מעבירים את הפירורים לקערה ושומרים במקרר.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מוציאים את התבנית מהמקרר או מהמקפיא ואופים את בסיס הבצק במרכז התנור במשך 20 דקות או עד שהוא מזהיב יפה. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מורחים את הקונפיטורה על בסיס הבצק. מוציאים את קערת הפירורים מהמקרר ומפרידים בין הפירורים במזלג. זורים את הפירורים על הקונפיטורה. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-15 דקות נוספות עד שהפירורים מזהיבים. מצננים בתבנית. חותכים ל־24 מרובעים. מאחסנים בכלי סגור היטב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)