השגרה העמוסה של חיינו דוחקת אותנו לפינה ומאלצת אותנו תמיד לוותר על משהו. בין העבודה הארוכה במשרד, לימי הלימודים, אימוני הכושר, החוגים של הילדים או סתם מפגשים חברתיים הרבה פעמים אנחנו לא מספיקים להכין לנו ארוחות שדורשות זמן הכנה ממושך. תמיד נעדיף לחפש מתכון מהיר שיביא לנו את האוכל כאן ועכשיו, וזו אחת הסיבות שהרבה פעמים אנחנו מתפתים להזמין משלוחים או לאכול בחוץ כחלק מההווי החברתי שלנו. אבל עכשיו, המציאות החדשה מאלצת אותנו לצמצם מפגשים חברתיים ויציאות מהבית בכלל וכופה עלינו להישאר בבית כמה שיותר. ואנחנו אומרים – זה בדיוק הזמן! להיכנס למטבח, להבשיל שרוולים ולהתחיל להשקיע בארוחות שלנו. ככה אנחנו הורגים שתי ציפורים במכה אחת: גם העברנו את הזמן בבית וגם הכנו לעצמנו ארוחת מלכים או קינוח מהסרטים!

הרבה מאיתנו נוטים למתוח קשר ישיר בין משך ההכנה לקושי הכנת המנה וחושבים שככל שמשך ההכנה ארוך יותר כך המתכון מסובך יותר. אנחנו לא חולקים עליכם לחלוטין אבל אומרים בריש גלי! מתכון ארוך לא אומר בהכרח מתכון מורכב, יש הרבה מתכונים פשוטים מאוד להכנה שדורשים בסך הכל סבלנות. לפעמים מה שמשפיע על זמן העבודה במטבח הוא לא פעולות ההכנה אלא ההמתנה בין שלב לשלב, שינוי מרקמים או טמפרטורה. ובתקופה בה אנחנו נדרשים להעביר זמן לעוד זמן, לפחות נחכה למשהו שווה באמת שיוצא מהתנור או מהסיר.  

בצק שמרים

אחד הבצקים הכי טעימים בעולם הקונדיטוריה והאפייה הוא כמובן בצק שמרים, שרבים מאיתנו נמנעים להתעסק איתו ביום יום בגלל משך ההכנה הארוך שלו. כלומר, משך ההכנה לא ארוך, אבל ההמתנה להתפחתו עלולה לגזול לנו זמן רב, שבימים כתיקונם לא תמיד יש לנו. אבל איזה כיף שיש לנו עכשיו זמן אקסטרה בשביל להכין את אותם הדברים שתמיד נמנענו מהם כמו בצק שמרים לדוגמה. המאכל המזוהה ביותר עם בצק שמרים הוא כמובן פיצה ביתית שיש לכם עכשיו את הזמן והסבלנות להכין. אתם לא ממהרים לשום מקום ותוכלו להמתין בסבלנות עד שהשמרים יסיימו את עבודתם ויתפיחו את הבצק האהוב. תוכלו להכין פיצה רגילה עם רסק עגבניות, גבינת מוצרלה וכל התוספות האהובות עליכם, או שתוכלו להפתיע עם פיצה לבנה ברוטב שמנת עם גבינה ובטטות או פטריות. 

תבשיל חם

ייתכן ובסופ"שים הקרובים נצטרך לוותר על ארוחת שישי גדולה ומשפחתית בשל הניסיון לשמור על הקרובים והחשובים לנו מכל – ההורים, הסבים והסבתות שלנו. זה לא אומר שאתם לא צריכים לבשל בסופ"ש הזה משהו טעים ומושקע. להפך, נסו לשדר "עסקים כרגיל" כלפי הילדים שלכם וגם כלפי עצמכם, מגיע לכם אחת לשבוע ארוחה מפנקת ומושקעת. עכשיו גם בניגוד לבדרך כלל אתם לא במרתון אינסופי להספיק המון סידורים ותוכניות במהלך סוף השבוע, הרי הדבר היחידי שעלינו לעשות הוא להישאר בבית. בשילוב מזג אוויר החורפי שמידי פעם חוזר לבקר זה הזמן לבשל תבשיל חם בבישול ארוך שיחמם אתכם ואת הלב. תוכלו לשלוח תמונות לאמא או סבתא שיוכלו סוף סוף להיות גאות בכם. 

עוגה או קינוח מפנק

כאמור, הרבה פעמים אנחנו מחפשים את המתכון המהיר ביותר שיניב לנו את התוצאה הטעימה ביותר. זאת הסיבה שהרבה פעמים נבחר להכין עוגה בחושה, עוגיות מהירות או עוגת גבינה קרה שלא דורשת אפילו אפייה. עכשיו אנחנו אומרים – זה בדיוק הזמן להכין את כל המתכונים ששמרתם אבל חיכיתם להזדמנות ולזמן המתאים. עכשיו זה הזמן המתאים! נמליץ לכם על עוגת שכבות פבלובה עם קרם מסקרופנה שבהחלט תעשה את העבודה. מתכון נהדר של השף דור משה – היא תדרוש מכם קצת מיומנות וסבלנות, אבל ברגע שתיקחו את הביס הראשון תבינו שהיא הייתה שווה כל רגע של עבודה והמתנה. אם אתם דווקא בקטע של עוגת שוקולד מושחתת תוכלו להכין עוגת מוס ומסקרפונה על בסיס בראוניז שהיא ההגדרה המושלמת לאמרה "אין כזה דבר מתוק מידי".