הכל בבצק

הבסיס לפיצה מוצלחת במיוחד טמון קודם כל בבצק. על הבצק להיות פריך ועשוי במידת עשייה מושלמת. לפניכם מתכון לבצק חלומי. המצרכים הנדרשים הם קמח מסוג 00, שמן זית משובח, מלח, סוכר, מים קרים ושמרים יבשים. יש לערבב את כל החומרים יחד וללוש את הבצק כעשר דקות שלמות. 

לאחר מכן יש להניח את הבצק בקערה ולתת לו לתפוח שעה שלמה. לאחר מכן יש ללוש את הבצק במשך חמש דקות נוספות. אם אתם מעוניינים להכין פיצות אישיות, חתכו מהבצק חתיכות והניחו אותן בניילון נצמד. אם לא עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר למינימום שעתיים. לאחר שעתיים הוציאו את הבצק מהמקרר והניחו לו לתפוח שנית כשעה לפני שתתחילו את מלאכת הרידוד.


רוטב מעשה ידיכם

זה נכון שכיום ניתן למצוא תחליפים רבים לרוטב פיצה בסופר. ישנן חברות רבות המציעות לכם לרכוש את הרוטב מתוך צנצנת כך שכל שנותר לכם הוא רק למרוח אותו על גבי הבצק. אך אם אתם רוצים פיצה מושלמת ולא רק פיצה, עליכם להשקיע במלאכת הכנת הרוטב. המצרכים הם: עגבניות טריות, רסק עגבניות, סוכר, מלח, בצל, שום, פפריקה מתוקה, תבלין לפיצה, אורגנו ושמן זית. כעת נעבור להכנת הרוטב.

בסיר גדול שימו שמן זית, את הבצל קצצו דק והכניסו לטיגון. קטשו את שיני השום והוסיפו אותן לסיר עם הבצל. ערבבו אותם יחד עד שיגיעו לגוון זהבהב. את העגבניות הטריות יש לחתוך לקוביות קטנות. הוסיפו אותן לסיר וערבבו יחד עם הבצל והשום. הוסיפו סוכר לשבירת החמיצות של העגבניות. הוסיפו רסק עגבניות ואת שאר התבלינים וערבבו. השאירו את הרוטב להתבשל על אש נמוכה לפחות שעתיים תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שהעגבניות בתחתית הסיר לא ידבקו או ישרפו.

לאחר שהסתיים הבישול סננו את הרוטב מהנוזלים כדי שלא ירטב הבצק שלכם יתר על המידה.


שילוב של גבינות

נכון שאפשר להכין פיצה רק עם גבינה צהובה מגוררת והיא תצא טעימה מאד. אך כדי לקבל פיצה מושלמת נמליץ לכם לערבב מספר סוגי גבינות יחד. מומלץ לשלב גבינה צהובה יחד עם גבינת מוצרלה. כמו כן תוכלו לערבב גם גבינה בולגרית, גבינת עיזים וגם גבינת צ'דר. כולן ישדרגו את טעמה של הפיצה שלכם לאין ערוך.

טיפ קטן: למי מכם שרוצה לשדרג את הפיצה אף יותר יכול להכין קראסט פיצה ממולא בגבינה- פשוט מעדן!


התוספות שמוסיפות

לפיצה הסטנדרטית יש את התוספות המוכרות: זיתים ירוקים, פטריות, תירס ובצל. אם אתם רוצים לקחת את הפיצה שלכם לשלב הבא נסו להוסיף עליה חתיכות של אננס, חלפיניו חריף, פפרוני, נקניקיות, עגבניות, כדורי בשר, פסטרמה, ארטישוק ושלל תוספות שאתם אוהבים שאינן סטנדרטיות כלל. נסו ליצור שילובי תוספות חדשים דרכם תוכלו ליצור טעמים חדשים שמעולם לא הכרתם.


אופן האפייה

אל תחשבו שרק בגלל שסיימנו לכתוב מתכון לפיצה בכך תמה המלאכה, כי אין הדבר נכון. לפנינו יש את אפייתה של הפיצה המושלמת. כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר נמליץ לכם לרכוש אבן שמוט. תפקידה של האבן הזו הוא להעניק למאפים שונים טעם כמו של טאבון או של תנור פיצרייה אמיתי. אבן השמוט היא זו שאופה את הבצק ומעניקה לו את הפריכות הכה מסויימת הזו שהופכת את הפיצה למושלמת.

כדי להשתמש בה נכון יש לחמם אותה בהמשך להוראות המצורפות על ידי היצרן. את הפיצה יש לאפות בתנור שחומם מראש לחום הנע בין 250-200 מעלות וזמן אפייתה הוא קצר ונע בין 8-5 דקות תלוי בסוג התנור.

לסיכום נציין שאם ברצונכם להכין את הפיצה המושלמת עקבו אחר כל אחד מהשלבים שציינו במאמר, ולפניכם תופיע פיצה חמה וטעימה במיוחד. אומנם זמן ההשקעה בפיצה זו ניכר בהחלט והיא איננה מתאפיינת כפיצה מהירה להכנה, אך ברגע שתנגסו ממנה את הביס הראשון תתמכרו ולא תוכלו לחזור אל הפיצה הרגילה, שכן זוהי פיצה מושלמת!