שווארמה בתנור - מתכון מעולה ומהיר לארוחת הצהריים | השף הלבן

שווארמה בתנור

פטנט של שווארמה עשויה בתנור

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שווארמה בתנור
המרכיבים ל6 מנות:
  • 1 ק"ג נתחי שווארמה הודו נקבה, ללא גידים וללא שומן
  • 1 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון גדול
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה, לפי הטעם
  • 1 כף בהרט [תערובת תבלינים]
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
לבצל המטוגן:
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 בצלים, חתוכים לטבעות
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים בקערה את הבשר עם שמן הזית,מיץ הלימון, התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים,מכסים בילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות עד יממה.

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני -גבוה (200 צ) מעבירים את השווארמה יחד עם נוזלי המשרה לתבנית ואופים במשך שעה, עד שהבשר עשוי היטב ושחום,מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות.

  • 03.

    מחממים במחבת גדולה את השמן,מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השווארמה,מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור ומטגנים כמה דקות.

הכנת? כאן מדרגים
(1215)