• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • השף הלבן מציע רעיונות לארוחות
  • קציצות חומוס ברוטב עגבניות
ספריית-השף
  • סלט טונה צבעוני
  • כנפיים צלויות בברביקיו דבש
  • סושי פירות מיובשים וגבינת עיזים
  • שניצל חזה עוף לפסח בריבת צ'ילי "אוליביה"

קציצות חומוס ברוטב עגבניות

קציצות צמחוניות / טבעוניות טעימות מאוד.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
קציצות חומוס ברוטב עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה
כמות מנות: 16 יחידות
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם גרגרי חומוס מוקפא סנפרוסט מופשרים
  • 1 בצל בינוני־גדול (150 גרם) קלוף וחתוך לרבעים
  • 3 שיני שום קלופות
  • 4 פרוסות לחם לבן מורטב וסחוט
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • ½ כוס עלי כוסברה
  • 3 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 2 כפיות תערובת תבלינים ראס אל חנות
  • ½ כפית פלפל טחון
  • מלח
  • שמן זית
  • לרוטב העגבניות:
  • 1 קופסה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • ½ כפית כמון טחון
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • ½ כפית סוכר
  • מלח ופלפל
  • 100 גרם גרגרי חומוס מוקפא סנפרוסט
  • פטרוזיליה קצוצה לעיטור

איך מכינים:


1. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות).

2. טוחנים יחד במעבד מזון חומוס, בצל ושום. מוסיפים לחם, עשבי תיבול, טחינה, לימון ותבלינים, וטוחנים לתערובת דביקה ונוחה לעיצוב. צרים מהתערובת 16 קציצות עגולות פחוסות בידיים משומנות בשמן זית. מסדרים את הקציצות בתבנית ואופים במשך 25 דקות. מצננים 10 דקות, ובינתיים מכינים את הרוטב.

3. יוצקים את העגבניות המשומרות למחבת גדולה או לסוטז בקוטר 30 ס"מ. ממלאים את הקופסה במים ומוסיפים למחבת. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מכסים ומבשלים 10 דקות. מרימים את הקציצות במרית ומניחים אותן ברוטב כשהצד העליון כלפי מטה. מבשלים 3 דקות והופכים בזהירות. מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. זורים על הקציצות פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם או פושר.

טיפ: הקציצות ה"יבשות" (בלי הרוטב) נהדרות בתוך פיתה בתוספת טחינה וחמוצים.

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד השף הלבן מציע רעיונות לארוחות מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של השף הלבן מציע רעיונות לארוחות .
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • סלט טונה צבעוני
  • כנפיים צלויות בברביקיו דבש
  • סושי פירות מיובשים וגבינת עיזים
  • שניצל חזה עוף לפסח בריבת צ'ילי "אוליביה"
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו