פשטידת זוקיני תרד וגבינות – קלילה וטעימה | השף הלבן

פשטידת זוקיני תרד וגבינות

פשטידה קלילה, שמתאימה לשבועות אבל גם לשבתות

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
פשטידת זוקיני תרד וגבינות
המרכיבים ל12 מנות:
  • 700 גרם קישואים מגוררים בקליפתם על מגררת גסה
  • 1 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 500 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ
  • 5 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 4 כפות קמח
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 2 כפות עלי טימין מופרדים מהענפים
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 גביע גבינה לבנה5%
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים את הקישואים במסננת זורים עליהם מלח מערבבים ומניחים לחצי שעה. סוחטים היטב ומניחים בצד.

  • 02.

    ממיסים במחבת גדולה חמאה ושמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את התרד, הזוקיני והבצל הירוק ומאדים עד שלא נשארים במחבת נוזלים. מוסיפים את הקמח בוחשים ומסירים מהאש. מצננים מעט.

  • 03.

    מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ), מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים את התערובת לתבנית, אופים כ- 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. מוציאים מהתנור ממתינים חצי שעה, פורסים למנות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(276)