עוף בתנור עם תפוחי אדמה – ארוחה חמה בהכנה קלה | השף הלבן

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

מתכון שהוא ארוחה שלמה והכל בדקות ספורות ובקלות רבה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוף בתנור עם תפוחי אדמה
המרכיבים ל4 מנות:
  • כרעיים עוף (ללא עור - לא חובה)
  • 2 תפוחי אדמה - חתוכים לקוביות קטנות
  • חצי בצל חתוך גס מאוד
  • עגבניות שרי (לא חובה)
לתיבול:
  • 2 כפות פפריקה
  • חצי כף גריל עוף
  • 1 כפית שטוחה של כמון
  • מעט פלפל שחור
  • קורט מלח
  • שום כתוש לפי הטעם - למי שאוהב. לא חובה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים את חומרי התיבול: 2 כפות פפריקה, חצי כף גריל עוף, 1 כפית שטוחה של כמון, מעט פלפל שחור, קורט מלח

  • 02.

     מחממים מראש תנור לחום הכי גבוה

  • 03.

     את תבנית האפייה מכסים עם נייר אלומיניום, ומעליו נייר אפייה.

  • 04.

    משמנים מעט , אבל ממש מעט את תבנית האפייה, כדי שלא יידבק. כף שמן תספיק ועם נייר סופג מורחים את השאר על נייר האפייה.

  • 05.

     חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות. מוסיפים את העוף, חוצים את עגבניות השרי ומפזרים מעל העוף ומכניסים לתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(1933)