ספגטי בולונז - מתכון קלאסי וקל לפסטה בולונז | השף הלבן

ספגטי בולונז קלאסי

מנה שכל ילד יאהב! פסטה איטלקית עם רוטב שעשוי מעגבניות, אורגנו ובשר. קלאסיקה נהדרת שתמיד מתאימה לאירוח ילדים או כארוחת צהריים משפחתית, קלה להכנה וטעימה.

מאת: לימור קרן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
ספגטי בולונז
המרכיבים ל8 מנות:
  • חבילת ספגטי
  • 500 גרם בשר טחון "אדום אדום"
  • 5 עגבניות חתוכות או קופסת עגבניות חתוכות משומרות (400 גרם)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה מתוקה
גודל תבנית: סיר בינוני
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו.

  • 02.

    מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב כדי לפורר את גושי הבשר.

  • 03.

    כשהבשר משחים מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים יחד כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות וכחצי כוס מים. כעבור מספר דקות מוסיפים תבלינים לפי הטעם.

  • 05.

    מבשלים עוד 20-15 דקות עד שהבשר מתרכך.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הספגטי על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים.

  • 07.

    מערבבים את הספגטי יחד עם הרוטב ומגישים עם פטרוזיליה טרייה.

  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

אם ישנה מנה אחת שאהובה אוניברסלית על ידי כולם, ילדים ומבוגרים כאחד, היא כנראה מספגטי בולונז. פסטה זו עם רוטב עגבניות, אורגנו ובשר, היא בקלות הפסטה המפורסמת בתבל ואחד מעמודי התווך של המטבח האיטלקי. בגלל זה, כל אחד צריך מתכון ספגטי בולונז נהדר ליום יום, כזה עם רוטב הבולונז עשיר, סמיך ובעל טעם עמוק ויפהפה.

קבלו מתכון קליל אך מדויק שיהיה מושלם לארוחה מהירה באמצע השבוע. עם מתכון ספגטי בולונז זה, הטכניקה של הקלאסיקה האיטלקית הופשטה כך שתוכל ליצור ארוחה טעימה תוך פחות מ-30 דקות. אולם, אם יש לכם עוד קצת זמן לבשל את רוטב הבשר לכמה שעות, הוא יהפוך מנהדר ליוצא דופן.

הכנת? כאן מדרגים
(800)