מתכון סלמון ים תיכוני | השף הלבן

סלמון ים תיכוני

דג סלמון צלוי על מצע מרינדה של ירקות

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלמון ים תיכוני
המרכיבים ל4 מנות:
  • 4 מנות סטייק סלמון "דגי תנובה"
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 גזר בינוי חתוך גס
  • 1 בצל בינוני חתוך גס
  • 1/2 מקל סלרי חתוך גס
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפיה דקה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית כמון
  • מיץ מלימון אחד
  • 6 טיפות טבסקו
  • 1 עגבניה עסיסית
  • 1/2 כפית מלח
  • 6 זיתים שחורים ללא חרצן
  • 3/4 כוס יין לבן
הוראות הכנה:
  • 01.

    מעבירים את כל החומרים למעט הדג אל מעבד מזון וקוצצים לכמה שניות, עוצרים ושוב-כך כמה פעמים, עד לקבלת מרקם אחיד מעט גס אבל לא טחון לרסק. המרינדה צריכה להיות קצוצה דק.

  • 02.

    את הדגים מסדרים על נייר אפיה ומעל את המרינדה.

  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות

  • 04.

    מכסים ומשרים ל-45 דקות מחוץ למקרר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    צולים בתנור כ-15 דקות עד לשינוי צבע.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מגישים חם בליווי חלק מהרוטב שנוצר בתבנית.

הכנת? כאן מדרגים
(81)