עוגת גבינה וכדורי שוקולד

ציפוי מיוחד אינו חייב בהכרח להיות קרם או קציפה. למעשה, ציפוי עוגה יכול להיות תלת־ממדי כמו במתכון הזה. את עוגת הגבינה מעטרים כדורי שוקולד עשירים והתחתית עשויה מהם גם כן. התוצאה היא עוגה מרשימה למראה עם טעם שמיימי. כך תכינו אותה: 


במעבד מזון מעבדים ביסקוויטים, אבקת קקאו, אבקת סוכר, מלח, חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל. שני שליש מהתערובת מהדקים היטב לתחתית התבנית. משארית התערובת יוצרים כדורים קטנים ושומרים במקרר. 


להכנת מלית הגבינה מקציפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה ואבקת סוכר. מוסיפים שמנת מתוקה ואבקת אינסטנט פודינג וניל. מקציפים עד לקבלת קצף יציב. יוצקים את המלית על גבי בסיס השוקולד ומחליקים את השכבה העליונה. מכסים עם ניילון נצמד ומקררים במשך שש שעות לפחות. לפני ההגשה מסדרים את כדורי השוקולד על גבי העוגה. 


עוגת קינמון בציפוי שוקולד וקרמל מלוח

המתכון הזה הוא ההוכחה שניתן להפוך כל עוגה בחושה פשוטה למחזה קולינרי באמצעות ציפוי מתוחכם. טעם הקרמל המלוח הפך ללהיט במהלך השנים ובהחלט אפשר להבין למה. הטעם המתוק והמוכר בשילוב עם הטוויסט המלוח יוצרים חוויה מאוזנת וטעימה. כך תכינו את העוגה:


מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים תבנית מלבנית. מערבבים חמאה, סוכר וגרידת תפוז עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון. מוסיפים קפה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים במשך כחצי שעה, עד ששולי העוגה נפרדים מהתבנית. מוציאים מהתנור ומצננים. 


מעל לעוגה יוצקים מספר כפיות מעדן בטעם שוקולד ומעדן בטעם שוקולד לבן. באמצעות חוד של סכין יוצרים דוגמאות בציפוי. מקררים את העוגה במשך כשעה ומגישים. 


עוגת שוקולד ונוגט עם מקצפת פרג

אם אתם לא מוכנים לוותר על עוגת שוקולד טובה זהו המתכון בשבילכם. הציפוי עשוי מקציפת פרג מפתיעה בשילוב קרם נוגט ושוקולד לבן. יחד תקבלו עוגה מלאה בכל טוב שתפתיע את האורחים ואת בני המשפחה כאחד. הנה המתכון: 


מחממים תנור לחום נמוך ומשמנים תבנית עגולה. מערבבים פרג, אבקת סוכר וקורנפלור. מקציפים במהירות גבוהה חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים חומץ תוך כדי הקצפה נוספת. מוסיפים את תערובת הפרג ומקפלים בעדינות. מורחים את המקצפת בתוך התבנית ומיישרים. אופים במרכז התנור במשך שלושת רבעי שעה ומצננים. 


מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום בינוני. מערבלים בקערה שמן, ממרח נוגט, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים וממשיכים לערבל. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח, קוניאק וחלב ומערבלים היטב. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך ארבעים דקות. 


להכנת קרם הנוגט ממיסים יחד חצי כוס שמנת עם שוקולד לבן במיקרוגל. מערבבים היטב ומוסיפים ממרח נוגט. טורפים לכדי תערובת חלקה ומצננים. מקציפים חצי כוס שמנת עם תמצית וניל עד לקבלת קצפת אחידה. מערבבים עם תערובת הנוגט. 


להרכבת העוגה יש להפוך את עוגת הקקאו והנוגט על מגש. מהדקים סביבה רינג מתכוון ומורחים כחמישית מכמות קרם הנוגט. מעל לקרם מניחים את מקצפת הפרג. מורחים מעל למקצפת את כמות הקרם שנותרה ומיישרים. מפזרים מעל אגוזי לוז קצוצים וקלויים. 


עוגת וניל בציפוי פיסטוקים קלויים ועלי ורדים

לפעמים כדי לקבל תוצאה יוצאת  דופן צריך דווקא בסיס פשוט. בסיס העוגה הזו היא עוגת וניל בחושה, אך העיטורים שלה בשילוב הציפוי הלימוני הופכים הכל ליצירה יוצאת דופן. היתרון העצום שלה הוא שהיא גם קלה להכנה:


מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים תבנית אינגליש קייק. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבלים בקערה אחרת חמאה וסוכר לכדי תערובת קרמית. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ותמצית וניל. מערבבים היטב. מאחדים באיטיות בין שתי התערובות. יוצקים לתבנית את הבלילה ואופים במשך שעה. 


להכנת הציפוי מערבבים יחד אבקת סוכר, שמנת מתוקה ומיץ לימון. יוצקים על גבי העוגה ומפזרים מעל פיסטוקים קלויים ועלי ורדים.