כדורי שוקולד אמסטרדם

זו אולי הדרך הנפוצה ביותר להשתמש בקוקוס באפייה, שבבי קוקוס יבשים. כדורי שוקולד הם מאכל שילדים אוהבים במיוחד וכאן אנו מציגים אותם בגרסה מיוחדת, בתוך כל כדור שוקולד מסתתרת הפתעה של שוקולד לבן. כך תכינו את הקינוח הנהדר הזה:

ראשית מכינים את הטראפלס שיוחבאו בתוך כדורי השוקולד. בקערה קטנה מערבבים שוקולד לבן ורבע כוס שמנת להקצפה. ממיסים את שני המרכיבים במיקרוגל בפולסים קצרים של עשרים שניות ומעבירים למקפיא למשך שלוש שעות. לאחר מכן יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומחזירים למקפיא. 

כעת נכין את כדורי השוקולד. ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה. מוסיפים חצי כוס חלב ומערבבים היטב. יש לתת לתערובת להצטנן לגמרי לפני המשך ההכנה. בקערה גדולה שמים ביסקוויטים מרוסקים ומנפים פנימה אבקת קקאו, סוכר ומלח. מערבבים היטב את כל המרכיבים. מוסיפים לקערה הגדולה את תערובת השוקולד המומס ומערבבים שוב. 

ועכשיו להרכבת המנה - יוצרים מהתערובת כדורים כמספר כדורי הטראפלס הלבן. בתוך כל כדור שוקולד מכניסים כדור טראפלס וסוגרים היטב. מכדררים לכדי כדור חלק ומצפים בשבבי קוקוס. שומרים בקירור עד להגשה. 


עוגת ״גבינה״ ושוקולד טבעונית

שמן הקוקוס משמש פעמים רבות כתחליף לשמנת או חמאה במתכונים טבעוניים. זאת בשל מרקמו הקטיפתי. מתכון העוגה הזה הוא כל כך מופלא שתצטרכו להזכיר לעצמכם שלא מדובר בעוגת גבינה חלבית. נסו בעצמכם ותראו:

מחממים את התנור מראש לחום בינוני ומרפדים תבנית בנייר אפייה. במעבד מזון טוחנים לפירורים ביסקוויטים עם כף אבקת קקאו. מוסיפים לתערובת חצי כוס שמן קוקוס וממשיכים לעבד. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית. אופים במשך עשר דקות ומצננים. לאחר מכן מורידים את חום התנור לחום נמוך. 

להכנת המלית יש לחמם בסיר שוקולד לבן טבעוני עם רבע כוס שמן קוקוס עד שהשוקולד נמס. מערבבים לכדי קרם חלק. בקערה מערבבים ארבעה גביעים של ממרח סויה, סוכר וניל וחצי כוס קמח לכדי עיסה אחידה. מוסיפים לקערה את תערובת השוקולד הלבן. מעבירים חצי מכמות העיסה לקערה נפרדת ומוסיפים כף אבקת קקאו. 

חצי מהתערובת הלבנה מניחים מעל לתחתית הביסקוויטים. מעליה מניחים כפיות של מחצית מעיסת הקקאו. כעת מוסיפים את שארית העיסה הלבנה ועליה את שארית עיסת הקקאו. מעבירים קיסם בתוך התערובת בעדינות ליצירת מראה של שיש. אופים הכל במשך שעה ועשר דקות עד שהעוגה מתייצבת. מקררים היטב ומגישים. 


פרגיות ודלורית בקארי עגבניות וחלב קוקוס

לא חייבים להשתמש בקוקוס רק בהכנת קינוחים. הנה כאן יש לנו מתכון שהוא מנה עיקרית שלמה אשר מכילה חלב קוקוס. לחלב הקוקוס טעם ייחודי ומעודן יותר משאר מרכיבי האגוז האחרים. מרקמו סמיך יותר מזה של מי הקוקוס אך הוא פחות שומני מזה של שמן הקוקוס. כך תכינו את התבשיל שמביא איתו ניחוחות של הודו הרחוקה:

מעל לנתחי פרגית מפזרים פפריקה מתוקה וכמון. מערבבים היטב כך שכל הנתחים יהיו מכוסים בתיבול מכל הצדדים. מחממים שמן במחבת וצורבים את נתחי הפרגית משני הצדדים. אין צורך לבשלם לגמרי שכן הנתחים ימשיכו להתבשל ברוטב לאחר מכן. 

מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא הופך זהוב קלות. מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ ושבע שיני שום קצוצות וממשיכים לטגן במשך דקה. לאחר מכן מוסיפים לסיר שתי כפות של אבקת קארי ומלח ומוסיפים לטגן מעט. מכניסים שמונה עגבניות חתוכות לרבעים ומטגנים עד שהן מתרככות. מוסיפים דלורית קלופה וחתוכה לקוביות גדולות, מוסיפים מים, מערבבים ומכסים. מביאים הכל לכדי רתיחה וממשיכים לערבב במשך עשר דקות. 

אחר כך מוסיפים את נתחי הפרגית הצרובה ומערבבים הכל. מבשלים במשך רבע שעה נוספת עד שהפרגיות מוכנות לגמרי והדלורית נעשית רכה. מוסיפים חצי כוס חלב קוקוס ומבשלים ללא מכסה במשך חמש דקות נוספות. בסיום הבישול בוזקים מעל כוסברה ומגישים.