כריך בצבעים

כריך גדול שנפרוס אותו לפרוסות רוחביות כך שנקבל מנות קטנות שניתן לאכול בעמידה בידיים. מתאים מאוד לאירוח בסגנון בופה או לארוחה חגיגית ליד השולחן.

להכנת הכריך נקנה לחם ג'בטה ונפרוס אותו באמצע כמעט עד הסוף (ממש כמו שחותכים לחמנייה לצורך הכנת כריך לילדים). נמרח עליו שמן זית, אחר כך נסדר פרוסות מוצרלה עגולות וגדולות. עליהן נניח פרוסות עגבניות שרי ועלי בזיליקום וזיתי קלמטה פרוסים. בסוף הכנת הכריך, נסגור אותו ועכשיו נפרוס את הג'בטה לרצועות לרוחב כך שנקבל "אצבעות" כריך צבעוניות באדום, ירוק, לבן ושחור.

אפשר לעשות את אותו כריך כמובן עם מרכיבים שונים. אפשר למרוח ממרח פסטו, להניח פרוסות גבינת עיזים ופרוסות גמבה אדומה וצהובה קלויה בתנור.


אנטיפסטי אליפות

אחת המנות שמתאימה כמעט לכל ארוחה, בין אם זו ארוחת בשרים ובין אם זו ארוחת פשטידות וסלטים היא מנת אנטיפסטי קרה או חמה. זמן האפייה יכול להיות ארוך יחסית אך ניתן להכין את המנה גם זמן רב מראש כי גם אנטיפסטי קר הוא טעים באותה מידה.

נבחר ירקות שונים כגון: בטטה, גזר, קישוא, חציל, בצל, גמבה, כרובית, פטריות פורטובלו גדולות ואפילו ראש שום שלם.

תחילה נקלף את הירקות הדורשים קילוף (בטטה, חציל, קישוא, גזר). את הירקות המוכנים אפשר לחתוך לרצועות בינוניות (רוחב של שתי אצבעות יתאים מצוין). את הכרוביות נחתוך לפרחים לא גדולים מידי. את הבצל נקלף ונחתוך לרבעים ואת ראש השום נחתוך לחצי לרוחבו. נניח בתבנית נייר אפיה ועליה נסדר את הירקות כך שלא יגעו זה בזה אבל שיהיו קרובים משום שהם נוטים להצטמק באפייה. עם מברשת אפייה נבריש שמן זית ונפזר מעט מלח גס מעל הירקות. נכניס לתנור על חום בינוני גבוה ובתכנית גריל. כאשר הירקות מתחילים להשחים ניתן להפוך אותם לצד השני לעוד עשר דקות אפייה. כאשר הירקות מוכנים נוציא אותם ונניח בקופסה סגורה. החום שלהם יגרמו להם להתרכך עוד קצת והטעמים יתערבבו ביניהם, דבר הישדרג את המנה ולא יגרע ממנה. להגשה תוכלו להניח את כל הירקות בקערה אחת גדולה או לסדרם בצלחת הגשה יפה.


מרקים לימים הקרירים

הימים מתחילים להתקרר וארוחת ערב עם מרק חם זה בדיוק מה שצריך. כל מרק חם יתאים לארוחת ערב מדליקה עם חברים, ומרק עגבניות עם טוויסט בסופו יהיה מנה מפתיעה ומדליקה.

ניקח כמה בצלים סגולים וכמה שיני שום ונטגן בסיר עם הרבה שמן זית. לאחר מכן נוסיף עגבניות חתוכות לרבעים (אין צורך לקלף), מלח, פלפל, פפריקה חריפה, מעט סוכר וחומץ בלסמי. את הסיר נכסה ונכניס לתנור לחצי שעה, עד שהעגבניות והבצל מתרככים מאוד. נוציא מהתנור ונוסיף מים רותחים או ציר ירקות ונמשיך לבשל על הגז עוד כחמש דקות עד לרתיחה. לאחר מכן נוסיף שמנת לבישול ונטחן הכל למרק קטיפתי. ועכשיו מגיע הטוויסט – פסטו עגבניות מיובשות. 

בבלנדר קטן נטחן עגבניות מיובשות עם מעט מהשמן שלהן, צנוברים ופרמז'ן מגורד, עד לקבלת עיסה נעימה כמו פסטו.

להגשת המרק נמזוג לקערה את המרק ונוסיף לו כף מפסטו העגבניות שהכנו. טעם הפסטו בתוך המרק, יקפיץ את המנה לגבהים אחרים ועל המנה הזו שלכם ידברו עוד הרבה אחרי הקינוח.


בטטות מתקתקות

בטטות הן ירק מתקתק שמתאים כתוספת בכל ארוחה. זהו ירק משביע, נימוח שיכול להוסיף טעם בכל ארוחה. מכיוון שהבטטה מתוקה, אפשר לגוון את טעמה עם תבלין חריף או פיקנטי.  

ניקח כמה בטטות ונחתוך לקוביות ונניח בקערה. נמזוג לקערה שמן זית, מלח גס, פפריקה אדומה חריפה וכף מלאה בשום כתוש. נערבב הכל יחד ונעביר לתבנית אפיה. נכסה בנייר כסף ונאפה בתנור עד להתרככות הבטטות.

בהגשה לשולחן, הצבע הכתום יבלוט ויעורר עניין בשולחן והטעם המשלב מתוק וחריף יצדיק כמובן את מראה העיניים.

בכל ארוחת ערב כזו, החברה היא זו שעושה את האירוע כיפי, אבל לא יזיק אם המנה שלכם תהיה זו שתגנוב את ההצגה!