המבורגר ברוקולי | השף הלבן

המבורגר ברוקולי

גרסה צמחונית/טבעונית טעימה במיוחד להמבורגר

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
המבורגר ברוקולי
צילום: שלומי ארביב עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל6:
  • 2 כוסות פתיתי ברוקולי "סנפרוסט", מסוננים ומעט יבשים
  • בצל קטן קצוץ
  • ½ צרור כוסברה שטופה ונקייה
  • 1 כוס קמח חומוס
  • ½ כפית אבקת שום
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • לטיגון: 4 כפות שמן
  • להרכבה:
  • חסה,עגבניה, מיונז (טבעוני במידה ושומרים) וחרדל
הוראות הכנה:
  • 01.

        במעבד מזון שמים ברוקולי בצל וכוסברה ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הקמח ואת כל התבלינים. מצננים את התערובת כשעה במקרר וכשהיא קרה ויוצרים קציצות בידיים משומנות, בקוטר 5-6 ס״מ. מטגנים כשלוש דקות מכל צד עד שהן משחימות.אם רוצים לאפות את הקציצות מניחים אותן על נייר אפייה משומן ומרססים שמן גם על הקציצות מלמעלה.

  • 02.

        אופים כ-25 דקות על 180 מעלות, מומלץ לטעום ולוודא שהקציצה מוכנה לפני שמוציאים מהתנור.מגישים עם פרוסות עגבניה וחסה, מיונז וחרדל.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)