עוגת ביסקוויטים

אחת מהעוגות הקלילות ביותר היא עוגת ביסקוויטים. זוהי עוגת שכבות שמאפשרת לילדים להרגיש שעשו את כל העבודה בעצמם. את העוגה הזו אפשר להכין במספר גדול של גרסאות. נתחיל מהבסיסית ביותר.

נכין את שכבת הקרם בהתחלה משמנת מתוקה מוקצפת, אינסטנט פודינג (אפשר לבחור פודינג וניל או שוקולד), סוכר וחלב. בקערת מיקסר הקציפו את כל המרכיבים. אם תרצו לשדרג אותה תוכלו להוסיף גם גביע של גבינה לבנה. כעת הרטיבו חבילה של ביסקוויטים במעט חלב, והתחילו להניח את הביסקוויטים בתבנית. שכבה ראשונה של ביסקוויטים ולאחר מכן שכבה של הקצפת/קרם הגבינה. כשהגעתם לשכבה העליונה תוכלו לעטר את הקצפת/קרם הגבינה עם שוקולד מגורר או תותים חתוכים לפרוסות. לאחר מכן, הכניסו לקירור במקרר.

בראוניז

בראוניז אפשר להכין בתבניות אישיות מראש או כעוגה שאותה נחתוך ונגיש בפרוסות. מדובר במתכון קל מאד להכנה שגם הקטנטנים ישמחו לקחת בו חלק. את מרבית המרכיבים סביר להניח שיש לכם כבר בבית: סוכר, קמח, ביצים וחמאה. בשלב הראשון נמיס את השוקולד והחמאה ביחד בבן מארי. כך, השוקולד והחמאה לא ישרפו באש הגלויה וימסו לחלוטין. נוסיף את הביצים והקמח ונערבב ביד או באמצעות מערבל. חשוב לדעת כי את הביצים יש לערבב במהירות בתוך התמיסה כדי שלא יתבשלו. לאחר מכן, כאשר העיסה אחידה, נשפוך אותה לתוך תבנית אחת או מספר תבניות אישיות קטנות. נכניס לתנור שחומם מראש לעשר דקות עד רבע שעה, ונוציא את התבנית כדי לבדוק שהעיסה מוכנה באמצעות קיסם. מומלץ לא לחתוך את הבראוניז כאשר הם יוצאים מהתנור אלא להמתין מעט עד שתתקרר.

כדורי שוקולד

כבר שישה עשורים שהקינוח הזה מככב הן בשיעורי בישול בגנים ובבתי ספר יסודיים, והן בהכנה הביתית עם הילדים. את כדורי השוקולד תוכלו לצפות בסוף ההכנה בפתיתי קוקוס, שברי מקופלת או סוכריות צבעוניות, וליצור מגוון רחב של סוגים בהתאם להעדפות האישיות של כל ילד. נכין את כדורי השוקולד מחבילת ביסקוויטים מפוררת, עליה ניצוק חמאה מומסת, מספר כפות קקאו, כמות כפולה של סוכר (ביחס לקקאו) וכוס חלב. נכין עיסה סמיכה וניתן לה להצטנן כעשרים דקות במקרר. לאחר מכן, נזמין את כל הילדים בבית, ונכין יחידו את כדורי השוקולד. בתנועה סיבובית נגלגל את הכדור על גבי הציפוי שבחרנו (קוקוס, שברי שוקולד או סוכריות) ונמקם על גבי המשטח הקירור. אפשר להכניס את הכדורים למקפיא וליהנות מהם כבר לאחר מספר דקות.

עוגיות חמאה

זהו מתכון פשוט מאד שבו אנו מערבבים אבקת אפיה, שמן, סוכר וניל, קמח, ביצים ואינסטנט וניל. כל החומרים הללו יצרו בצק אחיד, שממנו נוכל ליצור עוגיות בכל צורה. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. בזמן הזה אפשר לאתגר את הילדים בהכנת צורות שונות מהבצק, ואם יש בידכם חותכני עוגיות בצורות שונות כמו כוכב או לב, תוכלו לסייע להם לגלות עוד פן יצירתי בבישול.

עוגת שוקולד במיקרו

החטיפים נגמרו זה המתכון המושלם. ערבבו ביצים וסוכר, ולאחר מכן הוסיפו שמן ומים חמים. בינתיים, הוסיפו בכלי קיבול אחר אבקת קקאו ואבקת אפייה, וערבבו אותם עם התערובת הקודמת. שפכו לתבנית המתאימה למיקרוגל, וצקו לתוכה את התערובת. העוגה תהיה מוכנה בתוך פחות מעשר דקות. לאחר מכן תוכלו להוסיף קצפת או שוקולד מומס עם שמנת מתוקה כציפוי מתקתק וטעים.

לסיכום, התקופה הנוכחית מאתגרת עבור כולנו. ההורים הנשארים בבית עם הילדים ונאלצים לנווט בין עבודה מהבית להעשרת הילדים. הלימודים עוברים לגרסה מקוונת ובשעות הפנאי אתם מחפשים דברים חדשים שתוכלו לעשות עם הילדים. ארוחות הצוהריים והערב הפכו להיות מושקעות יותר, כאשר יש לכם זמן לבשל. כעת, אתם יכולים להפוך גם את הקינוחים לחגיגה מגוונת שאינה נגמרת.