מרק ירקות  

מרק עשיר וצבעוני עם הרבה ירקות מגוונים שיספקו מנה איכותית של טעם, חמימות והרבה ויטמינים, שממנו ניתן לאכול קערית אחר קערית מבלי להרגיש.. כדאי מראש לבחור בסיר גדול שיכיל את כל שפע הירקות וישאיר מקום גם למספיק נוזלים. הכינו בצלים קצוצים, גזרים, גבעולי סלרי כולל השורש, שורש פטרוזיליה מגורד, שום, תפוחי אדמה, דלעת, קישואים או זוקיני, עגבניות ללא גרעינים, צמחי תבלין כגון פטרוזיליה קצוצה, שמיר, עלי סלרי ותבלינים הכוללים כורכום, כמון, מלח ופלפל. למרק הסמיך והטעים הזה אפשר להוסיף קרוטונים בהגשה, והנה לפניכם ארוחה מלאה.  

מרק עדשים

יש במרק הסמיך הזה הרבה חום, נחמה ועדינות, וניתן להוסיף לו ירקות שונים לפי בחירתכם. אפשר גם להשתמש בכמה סוגי עדשים או לשלב עם קטניות נוספות, הוא מהיר הכנה, מהווה ארוחה מלאה ולא חייבים להשרות את העדשים לפני הבישול. רצוי להשתמש בעדשים חומות־ירוקות ובעדשים כתומות. לאחר ששטפתם אותן היטב במים, ניתן להתחיל עם טיגון קל של ירקות קצוצים, כגון: בצל, גזרים, סלרי (גבעולים ועלים) ושום. לירקות הללו מוסיפים את העדשים החומות־ירוקות, שזמן בישולן ארוך מאשר העדשים הכתומות, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים, לימון, מרתיחים ומנמיכים ומבשלים כארבעים דקות.    

דג בתנור

מלך השולחן בכל ארוחה הוא ללא ספק סלמון בתנור, דג מלכותי, ורדרד ועסיסי, שניתן לשלב עם תוספות שונות. הסלמון משתלב נפלא עם שעועית ירוקה עדינה המוקפצת עם סויה ושקדים, ולצידם פירה נימוח המשלים את המנה לארוחה מגוונת וטעימה שמוכנה בתוך כחצי שעה. את נתחי הסלמון מניחים בתבנית אפייה שעליה מזליפים שמן זית. מורחים את הנתחים בתערובת של שום, מעט שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה ואפשר להוסיף גם מעט פסטו. אם רוצים שנתחי הסלמון יהיו מעט יותר קריספיים, אפשר לפזר מעליהם פירורי לחם. את התבנית מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכעשרים דקות והדג מוכן.   

חמין

לחמין יש יתרונות רבים, מלבד העובדה שהוא מהווה ארוחה מלאה לכל השבת. כשהחורף מגיע הוא הופך מיד לצו השעה, למאכל הקבוע של השבת ולפינוק המשפחתי. היתרון הראשון עוד לפני שפותחים את הסיר וטועמים הוא ללא ספק הריח שמתפשט בבית ביום שבת בבוקר. הריח הנהדר קורא לבני המשפחה להגיע לשולחן ולהתחיל עם החלק הראשון של החמין – הביצים ותפוחי האדמה. הצבע החום של הביצים ותפוחי האדמה, המרקם הנימוח והריח המיוחד הם הסימן הראשון שהחורף כבר כאן. בסיר החמין ישנם גם מרכיבים נוספים שהוכנסו יום קודם והתבשלו במשך הלילה. לחמין יש גרסאות שונות, הן בשריות והן צמחוניות. כאשר החלק הכי כיף הוא שניתן להכניס הכל לסיר אחד גדול.  בין מרכיבי החמין נמצא את השעועית, גרגירי החומוס, גרגירי החיטה, תפוחי אדמה, ביצים, בצל שטוגן ביחד עם שומן בשר, בשר בקר או עוף ועצמות. מוסיפים: פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, רסק עגבניות, סילאן ורוטב סויה. מוסיפים מים עד גובה המוצרים בסיר ומכניסים לתנור ללילה בחום של 100 מעלות או מרתיחים כרבע שעה על הגז ומעבירים לפלטת שבת.  

קינוח – סחלב חם

אחת המתנות של החורף היא ללא ספק סחלב חם, משקה סמיך, מתוק וריחני. מקורו של הסחלב הוא בטורקיה ובמדינות נוספות בבלקן. אך, מאז שעשה עלייה לישראל הוא משקה מבוקש במסעדות, בבתי קפה ואפילו בקיוסקים. משקה הסחלב עשוי מחלב שאותו יוצקים לסיר ומרתיחים עם סוכר. מערבבים בכוס עמילן תירס (קורנפלור) עם מעט מים ומוסיפים לסיר. מבשלים עד לרתיחה תוך כדי ערבוב ומנמיכים את האש, מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים ומכבים. התערובת בשלב זה סמיכה וריחנית, מוזגים את הסחלב לקעריות או לכוסות כשהוא חם, ומוסיפים לפי בחירה שבבי קוקוס טחון, פיסטוקים גרוסים, אגוזים או שקדים גרוסים, אבקת קינמון ועוד. מי שאוהב לאכול את הסחלב קר, מחכה מעט עד שהנוזל הסמיך מתקרר ונקרש, וניתן לאכול אותו כמו גלידה או מלבי גם בימות הקיץ החמים.