אפרטיף פתיחה

כאשר החברים מגיעים תוכלו לפנקם בקמפרי – ליקר עשבים טעים במיוחד המוגש כאפרטיף לפני שמתחילים לאכול.

מנה ראשונה – סלט ירקות

לפני הארוחה תנו לאורחים להתרווח בנחת וליהנות מסלט מהיר שהכנתם במספר דקות. התחילו מהרתחת שמונה כוסות מים בסיר גדול למנה העיקרית ובינתיים – עברו להכנת הסלט. תוכלו להשתמש בכל הירקות שיש עכשיו במקרר: פלפלים, עגבניות, מלפפונים, גזר, חסה, כרוב. חתכו את כולם, הוסיפו חומץ, שמן זית, מלח, פלפל ופטרוזיליה והוסיפו גם גבינה בולגרית נפלאה. לצד הסלט הגישו להם חצאי פיתות עם שמן זית וזעתר אפויות מעט בתנור, או באגט טרי עם חמאה או טוסטונים קטנים שהכנתם בטוסטר. בזמן שהם אוכלים את הסלט אתם יכולים להמשיך להכין את שאר הארוחה.

מנה עיקרית – פסטה ברוטב אדום עם פרמז'ן

רוטב אדום הוא אחד מהקלים ביותר להכנה, הוא טעים מאד ואפשר גם לחזק אותו במגוון רחב של מרכיבים אם הם ממתינים במזווה הבית.

בזמן שסיר המים מתחיל לרתוח תוכלו לבחור באיזו פסטה להשתמש. החל מספגטי, פנה, פוזילי ועוד או שתוכלו לשדרג עם טורטליני או רביולי גבינות שקניתם ויש לכם בבית. כל אחד מסוגי הפסטה הללו ישתלב בצורה מושלמת עם הרוטב האדום הסמיך שאתם עומדים להכין. כשהמים רתחו הוסיפו להם שתי כפות שמן, מעט מלח ושפכו את הפסטה בהדרגה ובזהירות לתוך המים. לכל אחד מסוגי הפסטה שבחרתם נדרש זמן בישול שונה מעט, לכן כדאי לבדוק מה רשום על החבילה.

חתכו שום לרצועות עבות והתחילו לטגן אותו עם 50 גרם חמאה, הוסיפו רצועות של בצל חתוך בגסות לחתיכות עבות. לאחר מכן, כאשר רצועות השום והבצל הזהיבו, הוסיפו בעדינות קופסה וחצי של עגבניות חתוכות לריבועים (אפשר להשתמש בשימורים או בעגבניות טריות) וקופסה נוספת של רסק עגבניות. המשיכו לערבב והורידו את עוצמת החום. בשלב הזה אתם יכולים להוסיף גם מעט מים לפי הצורך. המשיכו לערבב, עד שהרוטב מתחיל להראות סמיך יותר.

כאן, השמיים הם הגבול. אתם יכולים להוסיף מעט פלפלים, להוסיף חתיכות קטנות של בייבי מוצרלה או אפילו גבינת עיזים טובה. הוסיפו בזיליקום מלח, פלפל ואם תרצו טוויסט חריף גם חלפיניו אחד והמשיכו לערבב, כבו את האש והניחו לרוטב להתעבות מעט בזמן שאתם בודקים אם הפסטה מוכנה. אם הרוטב נשאר דליל מדי, אפשר להוסיף לו כפית קמח וליצור מרקם סמיך יותר. לעומת זאת, אם הרוטב סמיך מדי תוכלו לערבב מעט מים רותחים ולהמשיך לבשל אותו עוד כמה דקות עד שהמים משתלבים ברוטב בצורה מושלמת. כעת, בדקו האם הפסטה רכה מספיק או שיש להמתין עוד מספר דקות עד שתהיה מוכנה לחלוטין.

כאשר הפסטה מוכנה שטפו אותה בעדינות כדי שלא תהיה רכה מדי והגישו עם הרוטב, וגבינת פרמזן טרייה מגוררת.

לצד הפסטה תוכלו להגיש יין שדומה במרקם ובטעם שלו לרוטב שמוגש עם המנה. לכן, יין אדום יכול להתאים, בהתאם למידת הסמיכות של המנה תוכלו לבחור גם את סוג היין.

מה תגישו לקינוח?

בזמן שאתם מכינים את הפסטה, הידיים פנויות. אז מדוע שלא תכינו קינוח טעים? אפשר להכין עוגות בחושות כמו עוגת דבש או עוגת תפוזים ממש בקלילות. המרכיבים לעוגת הדבש הם: סוכר לבן או חום, דבש, שמן, אבקת אפייה וביצים. כמעט לכולם יש את כל המרכיבים הללו בבית. בוחשים או מערבבים במערבל מזון, חשוב לשלב בתערובת את הקמח ואבקת האפיה לאחר כל המרכיבים האחרים. מכניסים לתנור לאפייה בחום של 160 מעלות.

עוגת התפוזים גם היא קלה מאד להכנה, ואלה המרכיבים שתצטרכו לכדי להכין אותה: ביצים, שמן, סוכר, קמח, תמצית וניל וכמובן תפוזים סחוטים טריים או מיץ תפוזים סחוט משומר. מערבבים את כל המרכיבים האפייה בחום של 180 מעלות בתוך תבנית אינגליש קייק.

בסוף הארוחה החברים שלכם לא יאמינו שאת כל המנות הללו הכנתם בפחות מחצי שעה. המחמאות שתגרפו והניחוחות שיעטפו את הבית בזמן הבישול יפיצו בכל חדרי הבית ניחוח נעים ומפנק שיעודד את החברים לקפוץ לביקור נוסף בקרוב.