עוגת ביסקוויטים

איזה מאכל מזוהה עם ביסקוויטים יותר מעוגת ביסקוויטים? חוץ מטעמה הנפלא היא גם קלה להכנה ואף מאפשרת את שילובם של הילדים בהכנתה. כך אתם מרוויחים גם זמן איכות וגם עוגה טעימה. להכנת העוגה תזדקקו כמובן לביסקוויטים. להכנתה של העוגה המסורתית תזדקקו לביסקוויטים הרגילים בטעמם הקלאסי, אך תוכלו להכין את העוגה גם עם ביסקוויטים בטעם שוקולד או שוקו או קפה קינמון ולשדרג את טעמה העוגה המוכרת למחוזות של טעמים חדשים. את הביסקוויטים תוכלו לטבול בחלב או בקפה או אפילו באספרסו אשר יקפיץ את טעם הקפה בעוגה ואולי יזכיר לכם קלות את טעמה של הטירמיסו האיטלקית. 

לאחר טבילתם של הביסקוויטים וסידורם בתוך תבנית, הניחו מעליהם קצפת. גם כאן תוכלו לשדרג את העוגה הקלאסית ולהוסיף לקצפת שוקולד, או קינמון טחון או אפילו עוגיות אוראו טחונות אשר יעניקו לקצפת טעם משגע. לאחר מכן הניחו על הקצפת שכבה נוספת של ביסקוויטים. הנועזים שבניכם יכולים לשלב בין ביסקוויטים רגילים לבין ביסקוויטים בטעם שוקולד ולקבל עוגת ביסקוויטים משולבת. בסיום העוגה תוכלו לעטר אותה עם תוספות שונות, החל משבבי שוקולד, אגוזים ואבקת קקאו וכלה בסוכריות צבעוניות או פירות חתוכים כמו תותים.


כדורי שוקולד

עוד קינוח קלאסי המורכב על טהרת הביסקוויטים הוא כדורי שוקולד. קינוח קלאסי קל ופשוט אשר בבסיסו ישנם הביסקוויטים. להכנתו נצטרך חבילת ביסקוויטים שאותם יש לפורר לאחר מכן יש להוסיף אל הביסקוויטים קקאו מומס עם מים או חלב ולערבבם יחד. מרכיב נוסף שיש להוסיף הוא החמאה עם השוקולד המריר שאותם יש להמיס יחד ולשלבם בתוך העיסה גם כן. כעת אתם יכולים להתחיל ליצור כדורים מן העיסה. בסיום הגלגול תוכלו לעטר את הכדורים בשלל תוספות כגון: קקאו, סוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס, שבבי פיסטוק, שבבי אגוזים ועוד. למשקיענים שבניכם תוכלו להכין לכדורי השוקולד ציפוי של שוקולד מריר, חלבי או לבן ולטבול אותם בשוקולד או אפילו ציפוי של קרמל, ואת הציפוי לשדרג עם שבבי אגוזים או בוטנים או כל תוספת אהובה אחרת. 

הבסיס הוא הביסקוויט

יש שלל עוגות אשר הבסיס שמחליף את הבצק הפריך הוא דווקא בסיב העשוי מביסקוויטים מפוררים אשר מערבבים אותם יחדיו עם חמאה מומסת ומן העיסה הזו יוצרים למעשה את הבסיס של העוגה. הנה מתכון לעוגת גבינה עם פירורי ביסקוויטים. המצרכים להכנתה הם: לשכבות הפירורים של העוגה נזדקק לביסקוויטים פתי-בר וחמאה. לעוגת הגבינה נזדקק למכלי שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וניל, גביע שמנת חמוצה וגבינה לבנה.

אופן הכנתה פשוט מאין כמוהו את הביסקוויטים יש לטחון בזהירות כדי שלא יהפכו למרקם המזכיר חול. את החמאה יש להמיס ולערבב יחד עם הביסקוויטים הטחונים. כעת, יש לשמן תבנית ולהניח בה שני שליש מעיסת הביסקוויטים, שאותה יש להדק לתבנית האפייה היטב ולהניח במקרר.

את קרם העוגה נכין כך: את השמנת, הסוכר והאינסטנט פודינג יש להקציף במיקסר עד שנקבל קצפת יציבה. לאחר מכן הוסיפו בתנועות קיפול עדינות את הגבינה הלבנה וגם את השמנת החמוצה. הוציאו את התבנית מהמקרר וצקו מעליה את קרם העוגה. שטחו את הקרם ועליו פוררו את השליש הנוסף של עיסת הביסקוויטים. הכניסו את העוגה אל המקפיא למשך שעה ולאחר מכן העבירו אותה להתייצב במקרר כ-12 שעות לפחות. 

עוגת שוקולד וביסקוויטים ללא אפייה

את העוגה הבאה תוכלו להכין בקלות מבלי להדליק את התנור, כל שתזדקקו להכנת העוגה הוא ביסקוויטים בטעם שוקו או וניל, סוכר, אבקת קקאו, מים, תמצית וניל, מלח וחמאה רכה. לציפוי העוגה נזדקק לשמנת מתוקה ושוקולד מריר ולעיטור העוגה שבבי קוקוס. אופן ההכנה של העוגה הקלילה הזו מצריך כמה שלבים. בשלב הראשון יש לשבור את הביסקוויטים לחתיכות שאינן קטנות מדי ולהניחן בקערה. כעת, הניחו בסיר קטן או קלחת את המרכיבים הבאים: קקאו, תמצית וניל, מלח ומים והמיסו הכל עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים. הוסיפו את החמאה וערבבו היטב עד להטמעתה המוחלטת. צקו את סירופ השוקולד שנוצר מעל שברי הביסקוויטים וערבבו עד שתתקבל עיסה אחידה. שמנו תבנית של עוגה והעבירו אליה את העיסה. הדקו אותו היטב לתבנית ושטחו את העיסה לחלוטין. אחר כך הניחו את העוגה להתייצב במקרר כשעה. 

לאחר שחלפה שעה הכינו את ציפוי הגנאש – חממו את השוקולד המריר והשמנת יחד וצקו אותם על גבי העוגה, לסיום בזקו מעל הציפוי שבבי קוקוס.