אולי לא התכוננתם, אך בכל זאת תרצו לכבד אותם בעוגה טעימה ולא שגרתית. גם אם אינכם אשפי אפייה – יש מתכונים פשוטים לעוגות משובחות שתוכלו להגיש לצד הקפה. בעזרת עוגה בחושה בטעם מפתיע, האורחים שלכם יבקשו מכם את המתכון כבר אחרי הביס הראשון.

אז איזו עוגה תכינו? אנחנו ממליצים על עוגה בחושה של אספרסו ושוקולד, שמתאימה מחד לחיך בוגר ומתוחכם אך מאידך מצטיינת בטעם נפלא וממכר. המתיקות של השוקולד והמרירות של הקפה מאזנות זו את זו, וכאשר מצוותים פרוסה מהעוגה לספל קפה -  ההנאה הופכת למושלמת. להכנת העוגה ניתן לעשות שימוש בקפה הנמס שעל המדף, אבל אם אתם רוצים שהעוגה תהיה מיוחדת באמת – כדאי להשתמש באספרסו אמיתי שאתם מכינים במכונת קפה.


מרכיבים:

כוס חלב שקדים / חלב אורז ושקדים (ה"שקדיות" מוסיפה מתיקות נעימה לעוגה)

2 כפות אספרסו מוכן משובח / כף אבקת קפה נמס

2 כפות קקאו

1/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן

1 בננה בשלה מרוסקת / רבע כוס רסק תפוחים

1.5 כוס קמח

שקית אבקת אפייה

קורט מלח

100 גר' שוקולד מריר


הכנה:

1. ערבבו בקערה אחת את החלב, האספרסו, הקקאו, הסוכר, הווניל, השמן והבננה / רסק תפוחים לקבלת בלילה אחידה.

2. בקערה נפרדת  ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח לקבלת תערובת אחידה.

3. אחדו את התערובות וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. העבירו לתבנית אינגליש קייק והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות (מומלץ לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק אם הוא יוצא יבש לפני הוצאתה מהתנור).

5. לאחר שהעוגה מוכנה, הניחו אותה לצינון על השיש למשך רבע שעה.

6. בינתיים, המיסו את השוקולד המריר במיקרו או בסיר קטן (היזהרו שלא יישרף!) והזליפו אותו על העוגה המוכנה כך שיכסה את כולה.

7. צננו את העוגה מעט לפני ההגשה.


בתיאבון!

הגיעו אורחים נוספים? היכנסו לעוד מתכונים מהירים והפתיעו גם אותם