ריזוטו סלמון ביין לבן כרישה וציר דגים עשיר בטעמים | השף הלבן

ריזוטו סלמון ביין לבן

ארוחת ערב ששווה לחכות בשבילה יום שלם: מנה משובחת של ריזוטו ברוטב יין לבן עם סלרי, גזר ועשבי תיבול שתוכלו להכין בשעה של עבודה.

מאת: עורך השף הלבן
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
ריזוטו סלמון ביין לבן
המרכיבים ל4 מנות:
לציר דגים:
  • 2 ליטר מים
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי עם העלים, חתוכים גס
  • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 כפית חומץ
  • צרור ענפי פטרוזיליה טרייה
  • 1 ק"ג אדרות ו/או שאריות פילה דג טרי
  • כפית מלח
  • 2 כדורי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כוס יין לבן משובח
  • 4 גרגירי כוסברה
לדג:
  • 550 גרם סלמון נקי מעצם עור ושומן, מחולק ל-4 מנות
  • שמן זית
  • 1/2 כוס קמח לבן, בצלחת רחבה
  • מלח גס
  • צרור עלי מרווה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/2 כוס יין לבן משובח
  • 1/2 לימון
לריזוטו:
  • 120 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 כרישה באורך 10 ס"מ כל פרוסה
  • 400 גרם אורז לריזוטו
  • 1.2 ליטר נוזל דגים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס יין לבן משובח
  • מלח
  • פלפל לבן
לעיטור:
  • חופן כוסברה קצוצה דק
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרתיחים בסיר את מצרכי הציר למעט הדג, למשך 15 דקות. מוסיפים את הדג ומבשלים ברתיחה קלה למשך 30 דקות. משהים לרתיחה של כמה דקות תוך הסרת הקצף הנוצר מעל הנוזל בעזרת מצקת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    לאחר הבישול מסננים את הנוזל במסננת צפופה או דרך חיתול בד.

  • 03.

    מרתיחים בנפרד את ציר הדגים.

  • 04.

    ממיסים בסיר 80 גרם חמאת תנובה, מוסיפים את הכרישה וצולים 4 דקות מעל חום לא בינוני.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים את הריזוטו ומערבבים 3-4 דקות לספיחת השומן באורז וקבלת צבע מעט זגוגי. מוסיפים כוס יין לבן ומבשלים ל-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    תוך שהסיר מעל החום הבינוני, מוסיפים מצקת של ציר דגים חם ומערבבים כל הזמן. ברגע שהציר נספג, מוסיפים עוד מצקת של ציר. חוזרים על הפעולה הזו במהלך כל הבישול. יש לבדוק לאחר 15 דקות את ריכוך האורז - עליו להיות רך מאוד ומעט דביק מבחוץ ונוקשה בתוך הגרגר. (לא חייבים להשתמש בכל כמות נוזל הדגים, תלוי בבישול ובסוג גרגירי הריזוטו).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מוסיפים לריזוטו את השום ואת 50 גרם החמאה הנותרים, מתבלים בקורט מלח ומעט פלפל לבן, ומערבבים היטב.

  • 08.

    מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.

  • 09.

    טובלים את הדגים בקמח מכל הצדדים ומנערים קלות, להסרת עודפי הקמח.

  • 10.

    מחממים במחבת המתאימה לחימום בתנור 4 כפות שמן זית ומוסיפים את עלי המרווה.

  • 11.

    מניחים את הסלמון מעל השמן החם, בוזקים מעל הסלמון מעט פלפל שחור גרוס ומלח גס וצולים כדקה. הופכים את הסלמון מתבלים את צידו השני וצולים כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 12.

    מוסיפים לצד הדגים במחבת כפית שום כתוש ויוצקים יוצקים בזהירות 3/4 כוס יין לבן.

  • 13.

    מעבירים את המחבת לתנור לצליה במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 14.

    מעבירים את הריזוטו לצלחות ומעל לכל מנה מניחים נתח דג.

  • 15.

    מעל הדגים מטפטפים קצת מיץ לימון וטיפות שמן זית טרי.

  • 16.

    מעטרים את כל המנה בכוסברה קצוצה, ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(350)