הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
קציצות קלות הכנה שגם ילדים יאהבו. מגישים בלוויית רוטב לימון ועשבי תיבול על בסיס יוגורט, שמנת חמוצה או מיונז.
1. מפשירים למחצה את הדגים, שוטפים היטב, סוחטים מעט וחותכים לחתיכות גדולות. קוצצים את הבצלים לקטעים קצרים. טוחנים יחד (במעבד מזון בלחיצות על כפתור הפולסים או במטחנה) דגים, בצלים, שום ועשבי תיבול. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון, ביצים, קמח מצה ותבלינים, ולשים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת 18 קציצות מוארכות או עגולות. (מומלץ לטפל בתערובת בידיים עטויות בכפפות חד־פעמיות - גם מטעמי היגיינה וגם משום שקשה להיפטר מריח דגים שנדבק לידיים).
2. יוצקים למחבת שמן בעומק 1.5 ס"מ, ומחממים מעל להבה בינונית־גבוהה. מטגנים את הקציצות במשך 4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק. מספיגים על מגבות נייר. מגישים חם בלוויית רוטב לימון ועשבי תיבול על בסיס יוגורט, שמנת חמוצה או מיונז.
טיפ: רצוי לטחון את הדגים בעודם קפואים למחצה - כך הם נטחנים לפירורים ולא למשחה. אני מוציאה את הדגים הקפואים מהאריזה, שוטפת היטב, מניחה בכלי גדול ועמוק, ומשרה בהרבה מים בתוספת ¼ כוס חומץ (מנטרל את ריח הדג) עד שנתחי הדג מפשירים למחצה ונפרדים זה מזה.