• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • דגים
  • קציצות דגים מטוגנות
ספריית-השף
  • מתכון לקציצות נסיכה
  • דג לוקוס על קונפי שומר וזעפרן
  • קרפצ'יו סלמון ברכז רימונים
  • דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים

קציצות דגים מטוגנות

קציצות קלות הכנה שגם ילדים יאהבו. מגישים בלוויית רוטב לימון ועשבי תיבול על בסיס יוגורט, שמנת חמוצה או מיונז.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
קציצות דגים מטוגנות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה
כמות מנות: 6
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם מרלוזה "דגי תנובה"
  • 6 בצלים ירוקים (10 ס"מ תחתונים בלבד)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף עלי שמיר
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס קמח מצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • שמן לטיגון

איך מכינים:

1. מפשירים למחצה את הדגים, שוטפים היטב, סוחטים מעט וחותכים לחתיכות גדולות. קוצצים את הבצלים לקטעים קצרים. טוחנים יחד (במעבד מזון בלחיצות על כפתור הפולסים או במטחנה) דגים, בצלים, שום ועשבי תיבול. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון, ביצים, קמח מצה ותבלינים, ולשים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת 18 קציצות מוארכות או עגולות. (מומלץ לטפל בתערובת בידיים עטויות בכפפות חד־פעמיות - גם מטעמי היגיינה וגם משום שקשה להיפטר מריח דגים שנדבק לידיים). 

2. יוצקים למחבת שמן בעומק 1.5 ס"מ, ומחממים מעל להבה בינונית־גבוהה. מטגנים את הקציצות במשך 4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק. מספיגים על מגבות נייר. מגישים חם בלוויית רוטב לימון ועשבי תיבול על בסיס יוגורט, שמנת חמוצה או מיונז.

טיפ: רצוי לטחון את הדגים בעודם קפואים למחצה - כך הם נטחנים לפירורים ולא למשחה. אני מוציאה את הדגים הקפואים מהאריזה, שוטפת היטב, מניחה בכלי גדול ועמוק, ומשרה בהרבה מים בתוספת ¼ כוס חומץ (מנטרל את ריח הדג) עד שנתחי הדג מפשירים למחצה ונפרדים זה מזה. 





אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד דגים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של דגים.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • מתכון לקציצות נסיכה
  • דג לוקוס על קונפי שומר וזעפרן
  • קרפצ'יו סלמון ברכז רימונים
  • דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות וזיתים ירוקים
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו