מתכון פילה סול על מצע עלי תרד | השף הלבן

פילה סול על מצע עלי תרד

מנת דג משביעה, בעלת ערך תזונתי גבוה ודלת קלוריות, נהדרת להגשה בארוחת שבת או בארוחה חגיגית אחרת

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פילה סול על מצע עלי תרד
המרכיבים ל4 מנות:
  • 8 פילטים של סול (שניים לכל סועד)
  • 50 גרם קמח
  • חבילת עלי תרד טריים
  • בצל אחד גדול
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לימון אחד
הוראות הכנה:
  • 01.

    במחבת גדול וכבד מחממים שמן זית.

  • 02.

    מקמחים מעט את הפילטים ומטגנים כשלוש דקות מכל צד, מניחים על צלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן.

  • 03.

    קוצצים את הבצל דק דק ומטגנים באותו המחבת שטוגנו בו הדגים, עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח ופלפל שחור. ממשיכים את הטיגון עד שעלי התרד מתרכחים ומסירים מהאש.

  • 04.

    מעבירים את עלי התרד לצלחות, מעל התרד מניחים שני פילטים מעל התרד, בוזקים מעט פלפל שחור גרוס על הדג וסוחטים מעליו מעט מיץ לימון ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(77)