סטייק סלמון ברוטב לימוני עם שמנת ויין לבן | השף הלבן

סטייק סלמון אפוי בשמנת לימון ויין 

דג סלמון אופוי ברוטב שמנת עשיר, מנה עיקרית חגיגית ומרשימה לארוחת שבת, ארוחת חג או לכל אירוע חגיגי אחר

מאת: שף קובי פרסול
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
סטייק סלמון אפוי בשמנת לימון ויין 
המרכיבים ל4 מנות:
  • 4 נתחים (מנות )של פילה סלמון (אפשר גם "סטייק" פרוסות סלמון)
  • 8 פרוסות לימון
  • מלח
  • פלפל לבן
  • ענפי עירית קצוצה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • עלי רוזמרין טרי מ-2 ענפים קטנים
  • מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-220 מעלות –רשת במרכז.

  • 02.

    חותכים 4 דפי נייר כסף ארוכים כפליים מנתח הסלמון.

  • 03.

    על נייר הכסף מורחים כף שמן זית ומעל מניחים נתח סלמון בודד.

  • 04.

    על כל נתח בוזקים מלח ופלפל ויוצקים 2 כפות שמן זית ויין.

  • 05.

    מניחים מעל הסלמון 2 פרוסות לימון-ענפי עירית ומפזרים פרוסות שום ומפזרים מעט רוזמרין (צריכים להיות מעט נוזלים בצידי הדג).

  • 06.

    עוטפים כל נתח היטב ע"י נייר הכסף ע"י עטיפה מלמעלה ומגלגלים את קצוות נייר הכסף כמו סוכריה סגורה.

  • 07.

    מכניסים לתנור למשך 18 דקות.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 08.

    מוציאים את הדג מהתנור ומצננים מעט.

  • 09.

    פותחים מלמעלה (בזהירות מהאדים) וחושפים את הדג, אך משאירים שוליים גבוהים.

  • 10.

    יוצקים מעל כרבע מיכל שמנת ומחזירים את הדגים (כאשר נייר הכסף פתוח) לתנור עד הקרמת השמנת.

  • 11.

    הגשה: להגיש בתוך נייר הכסף מונח על צלחת.

הכנת? כאן מדרגים
(281)