מתכון מרק נסיכת הנילוס וירקות | השף הלבן

מרק נסיכת הנילוס וירקות

מרק נסיכת הנילוס וירקות, מרק טעים ומשביע

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק נסיכת הנילוס וירקות
המרכיבים ל4-6:
  • 4 עגבניות אדומות
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1/2 כוס כרישה פרוסה
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות לא עבות
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 צרור קטן של פטרוזיליה, חתוכה גס מאוד
  • 300 גרם פילה דג נסיכת הנילוס, נקי משומן, עור ואדרה
  • 3 כדורי פלפל אנגלי
  • 1 עלה דפנה שלם
  • 3 קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
  • 01.

    חותכים את הדג לקוביות בינוניות.

  • 02.

    חותכים בראש עגבניות חתך בצורת איקס ומעבירים אותן לקערה עם מים רותחים ל-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מצננים מעט וקולפים בעדינות.

  • 04.

    חותכים לקוביות בינוניות ומסננים מנוזלים.

  • 05.

    מחממים בסיר את שמן הזית.

  • 06.

    מוסיפים וצולים ל-10 דקות של ערבוב את הבצל, הסלרי, הכרישה, השום, ענף הרוזמרין והפלפל האנגלי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מוסיפים את קוביות הדג וצולים עם עלה הדפנה ל-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    מוסיפים את העגבניות וצולים לעוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מוסיפים מים בגובה 4 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים.

  • 10.

    מנמיכים את החום ומבשלים ברתיחה קלה למשך 20 דקות. במהלך הבישול יווצר קצף מעל המרק, אפשר להסירו בעזרת כף.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 11.

    לאחר 20 דקות מתבלים במלח, בלימון ובפטרוזיליה ומבשלים ל-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(79)