מתכון לזניה טונה | השף הלבן

לזניה טונה

לזניה טונה, מנה פשוטה ומרשימה עם טעם מיוחד

מאת: גיא נאור
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לזניה טונה
המרכיבים ל8 מנות:
  • 1 חבילה עלי לזניה
  • 1 קופסה גדולה טונה שימורים
  • 2-3 עגבניות תמר בשלות חתוכות לפרוסות
  • ממרח פסטו בזיליקום / פסטו תרד
  • רוטב בשמל
  • 150 גרם גבינת פרמזן קולקשן מגורדת (ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה קשה במקום)
הוראות הכנה:
  • 01.

    א. מסננים את הטונה מהשמן, מפוררים מעט. ב. מכינים רוטב בשמל (ניתן למצוא מתכונים באתר), מחממים תנור ל 180 מעלות. ג. משמנים תבנית פרייקס מלבנית גדולה, עורכים שכבות לפי הסדר הבא:

  • 02.

    עלי לזניה, עליהם מורחים ממרח פסטו.

  • 03.

    בוזקים מעל את פירורי הטונה.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות העגבניה מעל הטונה.

  • 05.

    בוזקים גבינת פרמזן.

  • 06.

    מורחים רוטב בשמל בשכבה יפה ועבה.

  • 07.

    מניחים עלי לזניה. ד. חוזרים על סעיפים 1-

  • 08.

    ה. על השכבה העליונה מורחים רוטב בשמל, מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות. ו. לפני החיתוך מומלץ לתת ללזניה "לנוח" מספר דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(306)