טמפורה סלמון בלימון מרווה ויין - ארוחת ערב מיוחדת | השף הלבן

טמפורה סלמון בלימון מרווה ויין

מנה בריאה, טעימה ועסיסית שמתאימה לארוחת צהריים דשנה או לארוחת ערב מפנקת

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
טמפורה סלמון בלימון מרווה ויין
המרכיבים ל4 מנות:
  • 150-200 גרם נתח סלמון, נקי מעור שומן ועצמות
  • 3 פרוסות לימון כבוש
  • 1 כף שמן זית
  • לימון
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 2 כפות עלי מרווה קצוצה
  • 3 כפות יין לבן
לטמפורה:
  • 150 גרם קמח לבן
  • 1 כוס סודה קרה
  • 2 קורט מלח
  • 1 חלמון ביצה
הוראות הכנה:
  • 01.

    קוצצים את הלימון הכבוש.

  • 02.

    חותכים את הסלמון לניתחונים מאורכים, באורך 3 ס"מ וברוחב 1/2 ס"מ לערך.

  • 03.

    מעבירים את הניתחונים לקערה רחבה ומעל מטפטפים ממיץ הלימון, בוזקים 2 קורט מלח, מעט פלפל לבן, המרווה, היין וכף שמן זית ומערבבים.

  • 04.

    משרים לחצי שעה ומסננים.

  • 05.

    מכינים את בלילת הטמפורה במקביל לזמן הטיגון: מערבבים קלות את כל המרכיבים של הטמפורה.

  • 06.

    מחממים שמן עמוק לחום בינוני.

  • 07.

    מצפים בבלילה נתחון דג ומוציאים עם האצבעות היישר אל השמן החם, לאחר טיגון קל יתפח הציפוי מעט ויקבל גוון חום, מוציאים אל צלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם בליווי הלימון הכבוש מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(29)