מתכון גרטן בטטה ותפו"א בשמנת | השף הלבן

גרטן בטטה ותפו"א בשמנת

תוספת תפוחי אדמה נהדרת לכל ארוחה

מאת: שי גולדשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
גרטן בטטה ותפו
המרכיבים ל4 מנות:
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 בטטות
  • 2 כפות בזיליקום
  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס מים
  • כפית פלפל לבן
  • מעט מלח
  • מיכל שמנת מתוקה
  • גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
הוראות הכנה:
  • 01.

    אופו הכנה:

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים אותם לפרוסות דקות מאוד.

  • 03.

    מכניסים אותם לתבנית מלבנית גדולה (20X30)ומוסיפים את כל התבלינים פרט לשמנת ולגבינה.

  • 04.

    מערבבים הכל על מנת לכסות את כל המרכיבים עם הרוטב.

  • 05.

    מכניסים את התבנית לתנור למשך כ-30 דקות על חום 200 מעלות, ומערבבים מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    לאחר 30 דקות מוסיפים את השמנת ומשאירים בתנור למשך עוד כחצי שעה. (במידה ולמעלה הושחם יותר מדי ימכסים את התבנית בנייר אלומיניום).

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(87)