עוגיות אמסטרדם

העוגיות הללו כל כך מדהימות שהן הפכו לאטרקציה של ממש בעיר ההולנדית המפורסמת. עוגיות אמסטרדם הן עוגיות שוקולד מריר עשירות, שבתוכן מסתתר קרם שוקולד לבן נימוח. יכול להיות שרק למשמע השם לא עלתה בפניכם התמונה המוכרת, אך ודאי ראיתם כיצד רבים ממשתמשי הרשת החברתית חוצים אותה כך שנגלה בפני הצופה המילוי החלומי. מקורה של העוגייה הוא במאפייה קטנה באמסטרדם, בשם ,Van Stapele, שבה מוכרים את העוגייה הזו בלבד. עד שתקפצו לביקור באמסטרדם, הכינו את העוגיות בבית, רק אל תשכחו לצלם לפני שאתם נותנים ביס. הנה המתכון:

כך נכין את בצק העוגיות. בקערה בינונית ממיסים שוקולד מריר וחמאה. מוסיפים סוכר ומלח וטורפים את את כל המרכיבים. לאחר מכן מוסיפים שתי ביצים וטורפים במהירות עד שהן נטמעות בתערובת. מעל לתערובת מנפים קמח, קקאו וסודה לשתייה. מקפלים את המרכיבים היבשים לתוך המרכיבים הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה. מוציאים את בצק העוגיות מהמקרר ויוצרים ממנו כעשרים עיגולים גדולים. משטחים בעדינות כל אחד מהכדורים ומניחים מעליו פרלין שוקולד לבן או שלוש קוביות שוקולד לבן. עוטפים את השוקולד באמצעות קצוות בצק העוגיות, מכדררים בעדינות ומועכים מעט. מסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כעשר דקות. העוגיות צריכות להיות רכות במרכזן אך יציבות בשוליים.

פנקייק סופלה

אם אתם מבלים בדרך קבע ברשתות החברתיות, בוודאי נתקלתם בלהיט היפני הזה שעשה את דרכו עד אלינו. לא שפנקייק רגיל אינו קינוח מוצלח בפני עצמו, אך פנקייק הסופלה סחף כל כך הרבה מעריצים שאפילו הניו־יורק טיימס ערכו עליו כתבה שלמה. מדובר בפנקייק עבה במיוחד מצד אחד, אך אוורירי כענן מצד שני. זה נראה כל כך קסום שקשה להאמין שניתן להכין אותם בבית, אך האמת היא שזה לגמרי אפשר, נסו בעצמכם:

ראשית, מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. את החלבונים מקציפים עם סוכר בקערת מיקסר עד לקבלת קצף רך ויציב. בקערה נפרדת טורפים את חלמוני הביצה עם חלב, קמח לבן, אבקת אפייה ותמצית וניל. מקפלים בזהירות שליש מקצף החלבונים לתוך קערת המרכיבים השנייה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שארית הקצף ומקפלים היטב.

מניחים על להבה נמוכה מחבת משומנת מעט. באמצעות כף גלידה מניחים תלוליות גבוהות של בלילה. מכסים את המחבת ומבשלים כשתי דקות. לאחר שהפנקייקים התייצבו מניחים מעליהם כף נוספת של בלילה. בשלב הזה מניחים מעט מים במחבת עם כפית כדי שהפנקייקים לא יתייבשו. מכסים את המחבת ומבשלים עד ששולי הפנקייקים נעשים שחומים ויציבים. הופכים בעדינות וממשיכים לבשל עד שהצד השני משחים גם כן.

עוגיות שוקולד צ'יפס

בהחלט קל להבין כיצד העוגיות הללו היו ונשארו מהפופולריות ביותר בעולם. עם עוגיות שוקולד צ'יפס פשוט אי אפשר לטעות. הטעם שלהן תמיד מופלא, לא משנה אם אתם מעדיפים אותן בגרסה הרכה או בגרסה הפריכה. בנוסף, המראה שלהן כל כך אייקוני שאפילו קיים אימוג'י של עוגיית שוקולד צ'יפס. אז למה אתם מחכים? רוצו להכין:

מחממים תנור לחום נמוך. לתוך קערה מנפים קמח, סודה לשתייה ומלח. בקערה גדולה נפרדת מניחים חמאה, סוכר ותמצית וניל. טורפים היטב. כעת, מוסיפים ביצים וטורפים עד לאיחוד מלא של כל המרכיבים. מוסיפים לקערה הגדולה את תערובת החומרים היבשים ומקפלים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שוקולד מריר קצוץ גס ומקפלים לתוך הבצק. משאירים את הבצק במקרר למשך חצי שעה.

בסיום הקירור יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר יש רווח של מספר ס"מ בין כדור לכדור. אופים כעשר דקות ומצננים לגמרי.