גליל גבינה צהובה וזיתים – מתכון מקורי לארוחת ערב | השף הלבן

גליל גבינה צהובה וזיתים

אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון נפלא לגלילות גבינת עמק במילוי ירקות ומוגשים על מצע רוטב עגבניות נפלא. רעיון טעים לארוחת הערב!

מאת: אודי ברקן ואושר אידלמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
גליל גבינה צהובה וזיתים
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'
המרכיבים ל5 רולים:
  • 5 פרוסות גבינת עמק
לחביתה:
  • 2 ביצים (L)
  • 1/2 כפית שמן זית
למילוי:
  • 1 כף זיתים ירוקים פרוסים
  • 2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות וארוכות
לרוטב:
  • 1 כוס רוטב עגבניות (פאסאטה או רוטב עגבניות חלק)
  • 1/2 כפית מלח
  • 4-5 עלי בזיליקום
  • 1 כפית שמן זית
הוראות הכנה:
  • 01.

    טורפים 2 ביצים ומכינים חביתה עם חצי כפית שמן זית. מצננים מעט וחותכים לרצועות ארוכות.

  • 02.

    מניחים פרוסות גבינה צהובה על משטח עבודה, מעל רצועות חביתה, רצועות מלפפון וזיתים.

  • 03.

    יוצרים גליל מכל פרוסה ונועצים קיסם על מנת שהגליל לא ייפתח. מעבירים לצלחת הגשה.

  • 04.

    בסיר קטן מבשלים את מרכיבי הרוטב עד שהנוזל רותח, יוצקים על הגלילים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)