• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • גלילות אגס ותפוח
ספריית-השף
  • פאי לימונענע - מתכון קל שלב אחר שלב
  • עוגת גבינה - קולפי
  • עוגת תפוחים טעימה וקלה להכנה
  • עוגת דבש קלאסית

גלילות אגס ותפוח

תערובת של פירות מבושלים במעטפת בצק דקה.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
גלילות אגס ותפוח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ פרווה
כמות מנות: 10 מנות
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • חלמון ביצה טרוף עם כף מים לזיגוג
  • למלית
  • 300 גרם אגסים
  • 600 גרם תפוחי עץ גראני סמית
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף סוכר
  • 30 גרם מרגרינה
  • ¼ כוס צימוקים קטנים
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/3 כוס פירורי ביסקוויט

איך מכינים:


1. קולפים את האגסים ואת התפוחים, קוצצים אותם לקוביות של 1.5 ס"מ, מעבירים לסיר, מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון ו־½ כוס סוכר, מערבבים ומשהים 30-20 דקות, עד שהסוכר נמס.
2. מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומביאים את התכולה לרתיחה תוך בחישה.
3. מוסיפים מרגרינה וצימוקים, מבשלים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 10-7 דקות, עד שקוביות הפרי מתרככות, מערבבים לעתים תכופות.
4. מערבבים את כף הסוכר הנותרת עם הקורנפלור, וזורים על תערובת הפירות.
5. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת סמיכה מאוד.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מערבבים את פירורי הביסקוויט לתוך התערובת ברגע האחרון, לפני שמניחים אותה על עלי הבצק.
8. מרפדים תבנית תנור שטוחה גדולה בדף של נייר אפייה.
9. פורשים את עלה הבצק על משטח העבודה (משאירים אותו על יריעת הניילון - היא מונעת הדבקות ונוח להיעזר בה לגלגול).
10. חותכים את עלה הבצק לשני מלבנים של 25x16 ס"מ (גוזרים את הניילון כדי שאפשר יהיה להפריד בין המלבנים). מרדדים מעט כל מלבן כדי למתוח אותו בשניים־שלושה סנטימטרים לאורך ולרוחב.
11. מחלקים את המלית בין שני העלים - מסדרים אותה לאורך השליש האמצעי של כל עלה ומשאירים 2 ס"מ נקיים בכל אחד מן הצדדים הקצרים. מקפלים שליש אחד של העלה מעל המלית, ומקפלים פנימה את רצועת הבצק הנקייה שבכל אחד מן הצדדים הקצרים כדי לסגור את המלית.
12. מברישים את שולי השליש השלישי של הבצק במעט מים, ומדקקים ומותחים אותם מעט בקצות האצבעות. מקפלים את שליש הבצק השלישי מעל המלית, ומהדקים קלות כדי להדביק את שולי הבצק. נעזרים ביריעת הניילון כדי להעביר את הגלילה לתבנית המוכנה, והופכים אותה כשה"תפר" כלפי מטה.
13. מכסים בניילון ומשהים להתפחה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
14. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
15. מברישים את הגלילות בחלמון טרוף, בסכין חדה עושים חתכים בבצק לרוחב הגלילות במרחקים שווים.
16. אופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שהגלילות שחומות־זהובות.
17. מגישים את הגלילות כשהן חמימות (אפשר ללוות אותן בקצפת או בכדור גלידה) או בטמפרטורת החדר.





דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פאי לימונענע - מתכון קל שלב אחר שלב
  • עוגת גבינה - קולפי
  • עוגת תפוחים טעימה וקלה להכנה
  • עוגת דבש קלאסית
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו