סוגים של גאדג'טים למטבח
המגוון הנוכחי של גאדג'טים למטבח הוא מבלבל: יש כל כך הרבה שקשה לבחור.
הנה כמה דוגמאות: תבניות סיליקון מכל הסוגים והמינים להכנת עוגות, עוגיות,
קאפקייקס ועוד; מגן מפני חיתוך אצבעות ששמים על היד בעת חיתוך ירקות; חולט עשבי
תיבול למרק; פותחן צנצנות; עט סיליקון לזילוף ולמילוי מאפים; פורס פטריות; פורס
תפוחים; מבער לקרם ברולה; חותכן ספירלי לירקות; חותך פרוסות בצורת חיות; מועך
תפוחי אדמה; חותמת לעוגיות; מספריים לעשבי תיבול; ועוד.
בשנים האחרונות תבניות סיליקון הפכו לפופולריות במיוחד להכנת קינוחים שונים, החל
מפרלינים וקאפקייקס וכלה בעוגות שמרים ולזניה. לא קשה להבין מדוע – יש להן יתרונות
רבים:
- לא צריך לשמן אותן לפני האפייה
- ניתן לקפל אותן ולאחסן בקלות גם כאשר אזור האיחסון מוגבל
- ניתן לנקות אותן בקלות, בשטיפה ידנית וגם במדיח
- הן עמידות בטמפרטורות גבוהות מאוד וגם בנמוכות מאוד
-
הן
אינן שבירות וגם לא נקרעות בקלות
להכין קאפקייקס עם תבנית שקעים מסיליקון
רוצים להכין קינוח זריז וטעים תוך ניצול יתרונות המטבח המודרני? אין קל מזה:
כל שעליכם לעשות הוא להשיג תבנית מיני קינוחים מסיליקון, שבאמצעותה ניתן להכין
מגוון רחב של מטעמים, החל ממאפינס מלוחים ועד לקאפקייקס מתוקים.
תתחילו בקלי קלות עם המתכון הבא: מיני קאפקייקס טבעוניים בטעם שוקולד וחמאת
בוטנים.
מרכיבים (ל-20-25 מיני קאפקייקס):
- 1/2 כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר, למשל חלב שקדים)
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית חומץ תפוחים
- 4 כפות שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות אבקת קקאו
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח 1
אופן
ההכנה:
- חממו את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
- ערבבו בקערה את החלב הצמחי וחומץ התפוחים. הניחו את הקערה בצד לכמה דקות, ואז הוסיפו אליה את השמן, תמצית הווניל והסוכר וערבבו עד לקבלת תערובת אוורירית.
- בקערה נוספת ערבבו את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה
לשתייה, אבקת האפייה והמלח. הוסיפו בהדרגה לקערה השנייה וערבבו לקבלת תערובת
אחידה. הוסיפו את חמאת הבוטנים והמשיכו לערבב עד שהכל אחיד.
- צקו את התערובת לתבנית הסיליקון, עד לגובה של
3/4 מהשקע.
- אפו כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז התבנית
יוצא יבש.
טיפ:
לאחר שהקאפקייקס מוכנים, ניתן לצפות אותם בשוקולד מריר מומס, או לחלופין בבצק סוכר
צבעוני.