קוביות בקר בפטריות וערמונים | השף הלבן

קוביות בקר בפטריות וערמונים

קדרת בשר עשירה וחגיגית, שאפשר להכין יום קודם ולחמם מחדש לפני ההגשה.

מאת: דנית סלומון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קוביות בקר בפטריות וערמונים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1.5 ק"ג בשר בקר "אדום אדום" (צ'אך, שייטל או נתח אחר שמתאים לצלי קדרה), חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 כפות חומץ
  • ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • 2 כוסות מרק צח
  • 3 כפות קמח בלולות ב־¼ כוס מים
  • 400 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפיניון, פרוסות לעובי 5 מ"מ
  • 200 גרם ערמונים קלופים (אפשר להשתמש בערמונים בוואקום)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את השמן בסיר, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר, ומטגנים תוך ערבוב עד שהן משנות את צבען. מוסיפים סוכר וחומץ, וממשיכים לטגן ולערבב עוד דקה.

  • 02.

    מתבלים בפלפל, בקורנית ובאורגנו, מוסיפים את המרק ואת בלילת הקמח ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה תוך ערבוב תכוף, כדי למנוע היווצרות גושים ברוטב. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך

  • 03.

    5 שעות.

  • 04.

    מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות, את הערמונים ואת השום. טועמים ומתקנים את התיבול. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה נוספת או עד שקוביות הבשר מתרככות.

הכנת? כאן מדרגים
(2)