מתכון פאי במילוי בשר - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פאי במילוי בשר

פאי בשר חגיגי עם נראות מיוחדת: יוצרים בבצק הטבעת פיסות פאזל, מחלקים של פאזל גדול, ומניחים על גבי המילוי, כך שנוצר פאי מרשים במיוחד

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל10 מנות:
  • 1 גליל (450 גרם) בצק פריך מלוח "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
למלית הבשר:
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 גבעולי תימין
  • 2 שיני שום כתושות
  • 500 גרם בקר טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות רסק עגבניות
להברשה וקישוט:
  • ביצה ושומשום
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, פיסות של פאזל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים מראש את מלית הבשר: מאדים תחילה את הבצל במחבת בלי שמן. רק אחרי שהנוזלים נעלמים, מוסיפים שמן ותימין ומטגנים כ-5 דקות, עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ואת הבשר הטחון, מערבבים בכף עץ, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומטגנים עוד 3-4 דקות עד לקבלת פירורים שחומים. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מרפדים תבנית פאי משומנת בחצי מכמות הבצק, חותכים שוליים בעזרת מערוך שמועבר על שולי התבנית ומהדקים. טיפ: אם יש זמן, מחוררים במזלג ואופים את הקלתית 15 דקות ללא מלית. אם אין זמן, עורמים את המלית על הקלתית ומעבירים למקרר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    קורצים מיתרת הבצק המרודד עיגול בקוטר 26 ס״מ. בעזרת חתיכת פאזל יוצרים עליו הטבעה. עוברים מסביב עם סכין חדה כדי לחתוך את הבצק.

  • 04.

    מניחים את הבצק עם דוגמת חלקי הפאזל כשכבה עליונה מעל למלית. מחזירים למקרר.

  • 05.

    לפני ההגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 06.

    מברישים את הבצק בביצה, אם רוצים מפזרים שומשום לקישוט.

  • 07.

    אופים 20 דקות, מעלים ל-180 ואופים עוד 10 דקות או עד להזהבה. מצננים, חותכים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(9)